RIVES VEKK: Små 1-2 roms leiligheter i Oslo sentrum har vært mest populære i juli. En 20 kvadratmeter leilighet i dette bygget i Fredensborgveien 3B ble solgt før visning.(Foto: Anthony Hopkins)
RIVES VEKK: Små 1-2 roms leiligheter i Oslo sentrum har vært mest populære i juli. En 20 kvadratmeter leilighet i dette bygget i Fredensborgveien 3B ble solgt før visning.(Foto: Anthony Hopkins)

Fulle hus på visning

– Juli har vært bedre enn august tre år på rad.

Publisert

– Mindre sentrumsnære leiligheter, 1- og 2-roms har vært meget populære i juli måned. Jeg vil si det er den best måneden i året for slike leiligheter. Få boliger til salgs gjør at man får fulle hus på visning, og derav høye salgssummer på disse hjemmene, sier Tommy Stensrud, daglig leder for Boa Eiendomsmegling, avdeling Nordstrand.

Les også: Sterk boligprisutvikling i juli

Stensrud opplever også at det er fin flyt på de litt større eiendommene, men det er få objekter som ligger ute.

– Jeg tror det vil komme ganske mye for salg nå i august og derfor vil også markedet kanskje roe seg litt, men det er ikke snakk om noe tilbakegang, påpeker eiendomsmegleren.

For selv om det er mindre boliger ute for salg enn normalt, er omløpshastigheten kort.

– Dette gjør sitt for at markedet stadig koker, understreker Stensrud.

Bedre enn augustKristian Lossius, eiendomsmeglerfullmektig i Privatmegleren på St. Hanshaugen, er enig med Stensrud – boligsalget har vært veldig bra.

– Juli måned har vært bedre enn ‪august tre‬ år på rad. Juli i år er intet unntak. Flere tror at det å legge ut bolig i sommermånedene er en dårlig løsning, men det er tvert imot. Flere meglere har sine beste måneder når sommeren kommer, sier han. ‬

Les også: Disse boligene har blitt mer enn 20 prosent mer verdt i år

Kamp om små leiligheter– Det er spesielt de små leilighetene, 1- og 2-roms, som blir revet bort med en gang. Noen også før visning. Jeg har selv solgt to stykker i juli som har gått før visning, sier Lossius.

– At boenhetene blir solgt før visning kan skyldes at folk flest vet at det er mange som kjemper om de få leilighetene som ligger ute, forklarer han.

Derimot opplever eiendomsmegleren at det tar lenger tid å få solgt dyre boliger i sommermånedene, som for eksempel familiehjem. Han er sikker på at dette salget tar seg kraftig opp i august-september.

Les også: Stadig flere investerer i utleiebolig

Over prisantydning– Det er fortsatt mye som går over prisantydning. Jeg kan selv referere til to leiligheter jeg solgte i juli på henholdsvis 25 og 21 kvadratmeter som gikk over prisantydning. Den på 25 kvadratmeter gikk for 110.000 per kvadratmeter på Bislett, og den andre på 21 kvadratmeter på Majorstuen/Uranienborg, gikk for 133.000 per kvadratmeter, sier Lossius.

Boligfesten fortsetter– Ettersom tilbudet er så lite og etterspørselen er så stor, samt den lave renten, tror jeg august måned vil bli slik sommermånedene har vært. Den eneste forskjellen er at det kommer ut flere boliger i august, avslutter han.

Powered by Labrador CMS