NYTT: Tema eiendom er snart ferdige med dette 2000 kvm store bygget som Ahlsell Hamar skal leie.
NYTT: Tema eiendom er snart ferdige med dette 2000 kvm store bygget som Ahlsell Hamar skal leie.

Flytter ut av byen til nytt, stort anlegg

For ett år siden ble det klart at Ahlsell Hamar skal flytte butikken sin ut av byen. Nå er Tema Eiendom snart ferdig med det nye anlegget.

Publisert Sist oppdatert

Neste stopp er et 2.000 kvadratmeter stort nybygg i Nydal i Ringsaker, ved E6 like nord for Ikea. Her eier Gjøvik-baserte Tema Eiendom et rundt 50 mål stort næringsområde og er nå i ferd med å sluttføre den skreddersydde butikken til 35 millioner kroner pluss moms. De har skrevet en langsiktig leieavtale med Ahlsell Hamar.

LES OGSÅ: Selger 170 mil til næringsutvikling

Prosjektsjef Rune Andersen sier at kunden flytter fordi de trenger mer plass og moderne lokaler. Innredningsarbeidet begynner før jul med tanke på den offisielle åpningen to måneder senere.

– Dette er et eldre næringsområde der vi i tillegg til Ahlsell leier ut til blant andre Volmax, Dekkteam og Circle K. Her vurderer vi dessuten å erstatte et eldre bygg og å skvise inn et nytt med tiden. Vi har nok en del utviklingsmuligheter der, påpeker han.

LES OGSÅ: Gigantplaner for handelspark

– Er dette en normal pris for slike anlegg i denne regionen?

– Ja, det er nok dette nivået det ligger på, men det kommer jo selvsagt an på hvilke kravspesifikasjoner kunden har, poengterer han.

Tema Eiendom driver utleie av næringseiendommer i 12 kommuner i Hedmark, Oppland og Akershus, som blant annet Åker E6 handelspark litt lenger sør i Ringsaker. Den har et potensial på 200.000 kvadratmeter næringslokaler. Selskapet eier og forvalter 100 eiendommer fordelt på ca 300.000 kvadratmeter og med over 600 leieforhold.I fjor kunne de notere driftsinntekter på snaut 280 millioner kroner, inkludert 200 millioner i leieinntekter.