2020park kan få pris

2020park er en av de tre nominerte til Cityprisen Rogaland

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I går skrev NE nyheter om den første av de tre nominerte kandidatene til Cityprisen Rogaland, Bystasjonen i Sandnes. Det er imidlertid hard konkurranse om Rogalands første Citypris, og 2020park på Forus er også en kandidat.

2020park markedsfører seg som Stavanger-regionens triveligste kontorpark og har lagt vekt på bærekraftige og innovative løsninger som legger til rette for at parkens innbyggere og brukere opplever trivsel og effektivitet. Det første byggetrinnet står på den gamle bryggeritomten til Tou på Forus, og har både arkitektonisk kvalitet og er BREEAM NOR Excellent-klassifisert.

2020park har en ambisiøs plan om å lage en bymix på Forus, med kontor, bolig og handel. Det første bygget har utadvendte funksjoner på bakkeplan, og var nominert til Stavanger kommunes byggeskikkpris 2015.

Bygget omtales som et bygg med både arkitektonisk kvalitet og som gir noe til omgivelsene gjennom sitt innhold og kan representere ambisjonene til 2020park-området.

Det er Alliance Arkitekter som har tegnet det første bygget i 2020park, mens Skanska Norge har vært entreprenør.

Komitéen for Cityprisen Rogaland består av adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom, sivilarkitekt MNAL Henrik Lundberg i KAP arkitekter, spesialrådgiver Håkon Nyland i Nyland Byggeadministrasjon, eiendomsdirektør Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom og daglig leder Jan Inge Røyland i EiendomsMegler1 Næringseiendom,

Powered by Labrador CMS