Milliardsalg på Fornebu

IT Fornebu har solgt 70 prosent av Terminalygget, Portalbygget og Profilbygget på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kjøperen er det finske børsnoterte selskapet Technopolis. Technopolis betaler 154 millioner euro (1,26 milliarder kroner) for 70 prosent av de tre kontorbyggene Terminalbygget, Portalbygget og Profilbygget. IT Fornebu beholder de resterende 30 prosentene selv. Det er meningen at Technopolis skal være med på å videreutvikle byggene.
– Jeg har stor tro på at Technopolis` konsept knyttet til service vil komme dagens leietakere på Fornebu til stor nytte og vil styrke oss i konkurransen om nye, attraktive leietakere. De tre byggene utgjør et samlet utleieareal på over 70.000 kvadratmeter og utleiegraden i dag er på 90%. Transaksjonen inkluderer også en opsjon for Technopolis til å oppføre 15 000-25 000 kvadratmeter nye kontorlokaler når IT Fornebus tomter på Fornebu blir regulert. Vi ser fram til et spennende samarbeid også på dette området, sier adm, direktør Kjell Kalland i IT Fornebu.
 
Technopolis’ etablering i Norge innebærer at selskapet får lokaler i Finland, Russland, Estland og Litauen.
Denne investeringen er et viktig ledd i den internasjonale utvidelsen av våre aktiviteter og funksjoner, og bidrar til gjennomføringen av vår vekststrategi. Vi tror vi kan skape verdier på Fornebu ved å øke belegget, skaffe nye inntekter fra salg av tjenester, og ved å ta i bruk vårt unike konsept som bringer fagfolk fra forskjellige felt inn under samme tak. Vi er også glade for å ha en sterk lokal partner som kjenner området godt og er forpliktet til en langsiktige utvikling, sier Keith Silverang, adm, direktør i Technopolis.
Powered by Labrador CMS