SATSER: Axel Lund Svindal og og Anders Buchardt kan ta i bruk den nye ekspresstolheisen Vidsynexpressen i Hafjell.
SATSER: Axel Lund Svindal og og Anders Buchardt kan ta i bruk den nye ekspresstolheisen Vidsynexpressen i Hafjell.

Buchardt med storinvestering i Hafjell

AB Invest og deres 80 prosent eide Alpinco har gjennomført den største investeringen i Hafjell Alpinanlegg siden 2006.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom selskapet Alpinco at Anders og Arthur Buchardts eiendomsselskap AB Invest har investert en ny ekspressheis i Hafjell. AB Invest har vært eier i Alpinco siden 2012 og økte nylig eierandelen fra 40 til 80 prosent. Nå er fokuset på å videreutvikle en av Norges mest besøkte skidestinasjoner videre.

Den nye ekspresstolheisen Vidsynexpressen er en 6-seters stolheis som tar gjester fra bunnen til toppen på 1030 moh på kun 5 minutter og 12 sekunder, med en kapasitet på 2200 personer i timen. Heisen har varme i setene og vindbobler som beskytter mot vær og vind, noe som skal gi en behagelig tur opp.

– Denne investeringen vil også øke kapasiteten på Hafjell betydelig, og gjøre skianlegget enda mer attraktivt for skigjesten, skriver AB Invest i en melding.

Prosjektet har en kostnadsramme på 150 millioner kroner og inkluderer ikke bare Vidsynexpressen, men også en betydelig investering i snøproduksjonsanlegg i den sørlige delen av fjellet.

– Dette vil sikre rikelig med snø fra sesongstart, og gjøre tidligere væravhengige områder tilgjengelig fra starten av vintersesongen. Alpinco har fokus på bærekraftighet og sikrer samtidig en stabil skisesong. Prosjektet med Vidsynexpressen er en investering i skiopplevelsen for gjestene i Hafjell som nå vil få bedre utbytte av skikjøringen, fortsetter AB Invest.

ØKER KAPASITETEN: Den nye expresstolheisen vil øke kapasiteten kraftig.
ØKER KAPASITETEN: Den nye expresstolheisen vil øke kapasiteten kraftig.

 

 

 

Powered by Labrador CMS