HJERTESUKK: –Vi får heller leve med litt usaklige kommentarer fra enkelte politikere, som umulig kan se hele bildet og forstå hva eiendomsbransjen er, sier Gunnar Bøyum. FOTO: Finn Ståle Felberg.

– Vi gjør mer enn å hente inn husleie

Aspelin Ramm-sjef er oppgitt over manglende fokus på eiendomsbransjens samfunnsrolle under koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

I debatten om dugnaden i koronakrisen har eiendomsbransjen fått unngjelde, med politiske krav om at statsstøtten ikke skal ende opp i husleieinntekter for fete eiendomsselskapet.

– Vi driver faktisk med mye mer enn å hente inn husleie, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Han er litt oppgitt over at eiendomsbransjens samfunnsrolle ikke er kommet bredere frem i koronakrisen, og viser til at Aspelin Ramm i 2020 har investert 3 milliarder kroner i nybygg. Bare fra disse prosjektene vil skatter og avgifter finansiere 2545 sykehjemsplasser eller 18 525 grunnskoleplasser i ett år.

– Jeg savner sånne betraktninger, sier Bøyum.

Les også: Boligprosjekt gir over 800 årsverk

Gunnar Bøyum presiserer at når Aspelin Ramm bevisst vil videreføre gamle byggeprosjekter og starte opp med nye, så bruker de sin sterke balanse til å holde hjulene i gang.

– Med hele 26 prosent av leieinntektene fra hotell, sier det seg selv at året 2020 blir litt annerledes enn planlagt. Vi merker så absolutt koronakrisen. Er det en tid vi har glede av vår sterke balanse og økonomi, så er det nå. Vi er rustet til å tåle uvær. Skulle verdifallet i eiendom bli like sterkt som under finanskrisen i 2008–2009, har vi fortsatt over 60 prosent egenkapitalandel. Dette betyr ikke at vi i disse dager løper rundt og er på «kjøper’n» etter nye prosjekter. Vi er rett og slett veldig usikre på de langvarige konsekvensene av koronakrisen, sier Gunnar Bøyum.

Les også: Trakk seg fra avtalen

Han vil prioritere å holde byggevirksomheten i gang og mener det er samfunnsmessig riktig når arbeidsledigheten stiger mot 10 prosent.

Så får vi heller leve med litt usaklige kommentarer fra enkelte politikere, som umulig kan se hele bildet og forstå hva eiendomsbransjen er, avslutter Aspelin Ramm-sjefen.

Powered by Labrador CMS