VIKTIG PROSJEKT: Prosjektet på Vollebekk er på 240 nye boliger.

Boligprosjekt gir over 800 årsverk

JM mener boligbygging vil sette hjulene i økonomien i gang etter korona og viser til at deres boligprosjekt på Vollebekk gir mer enn 800 årsverk fordelt på 4-5 år.

Publisert Sist oppdatert

Det er i bystyremøtet i Oslo onsdag at reguleringsplanen for JMs boligprosjekt på Vollebekk i Groruddalen etter planen skal vedtas. Prosjektet på 240 boliger har ifølge JM stor betydning for verdiskapning og aktivitet i Oslo-området, med mer enn 800 årsverk som spres over byggeperioden på 4-5 år.

Dersom alt går etter planen skal de første 115 boligene i prosjektet legges ut for salg i første kvartal 2021. Byggestart vil finne sted på høsten, og JM mener produksjonen gir arbeid til 60-70 pesoner i gjennomsnitt i byggeperioden. I tillegg kommer prosjektmedarbeidere i både JMs organisasjon og innleide rådgivere. Til sammen har JM anslått 160 årsverk hvert år i prosjektet.

– Tallene viser hvor viktig det er for sysselsetting, verdiskapning og boligforsyning å sikre et godt tempo i de langsiktige beslutningsprosessene. Det er i april nå i år det besluttes om fysisk bygging kan starte opp neste høst – om et og et halvt år, sier Kjell Kvarekvål, direktør Kommunikasjon & Samfunn i JM Norge.

Powered by Labrador CMS