Aktuelt

La igjen over 2,6 milliarder i Stockholm

Deres største enkeltkjøp noensinne i den svenske hovedstaden.

STØRT: Aldri før har selskapet bladd opp så mye for en svensk eiendom. Ill.: White Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

KLP Eiendom har inngått avtale med SveaNor JV Holding og Hemsö Life Holding om kjøp av eiendommen Princeton 1 sentralt i Hagastaden i Stockholm, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Har eiendommer for over 70 milliarder kroner

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er 2,61 milliarder svenske kroner. Leieinntekter estimeres til cirka 93 millioner. Bygget er under oppførelse og overtakelse er planlagt i løpet av andre kvartal 2021.

– Vi ønsker å investere i moderne kvalitetsbygg på sentrale knutepunkter. Dette bygget står seg godt i en slik betraktning. Etter å ha gjennomført flere store eiendomstransaksjoner i Danmark og Norge før jul, er vi svært fornøyde med å presentere vår største enkelttransaksjon noensinne i Stockholm, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

LES OGSÅ: Flippet logistikkeiendom

Eiendommen ligger tett opptil nya Karolinska Sjukehuset, Karolinska Instituttet, forskningsmiljøet Biomedicum og KLP Eiendoms egen eiendom Torsplan. Området betegnes som en bioteknologiklynge hvor det er etablert flere foregangsbedrifter.

Bygget som sertifiseres i henhold til miljøsertifiseringsordningene Miljöbyggnad og BREEAM, får elleve etasjer pluss to kjelleretasjer, og et utleiebart areal på cirka 23.000 kvadratmeter. Bioteknologi selskapet RaySearch og Region Stockholm er leietakere.

LES OGSÅ: Her kan det bli 460 boliger

– Eiendommen komplementer vår svenske portefølje og vil fremstå som et signalbygg i Hagastaden, sier administrerende direktør Anette von Mentzer i KLP Fastigheter.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Ansett en Mama for lunch
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Har solgt for 1,7 milliarder hittil
Bolig
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
DNB med flere tiltak for eiendomsbransjen (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.