Aktuelt

Konverterer kjøpesenter

Halden Storsenter skal bygges om og tilby innbyggerne bibliotek, kontorlokaler og ny kino.

BYGGES OM: Halden Kjøpesenter bygges om og vil stå ferdig høsten 2021.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i samarbeid med asset management-aktøren Amstrat, som ble etablert høsten 2017, at Halden Kommunale Pensjonskasse skal konvertere tidligere Halden Storsenter.

Nå nærmer forprosjektet for konvertering av det tidligere storsenteret seg ferdigstillelse. Planen er å gjennomføre en omfattende ombygging, med etablering av nytt bibliotek, innflytting av kommunale leietakere og tilpasning til moderne kontorlokaler.

– I tillegg vil vi i samarbeid med Nordisk Film etablere tre kinosaler i eiendommen, sier Bendik Skaslien i Amstrat.

Politikerne vedtatt et prosjekt med en kostnadsramme på 130 millioner kroner. Det gir tre saler med til sammen 248 plasser.

Amstrat har hatt flere oppdrag etter oppstarten, blant annet totalforvaltningen av Solgård Næringspark i Moss og Storgata 26 i Oslo.

Etter å ha bistått med kjøpet av Solgaard Næringspark, har Amstrat hatt ansvar for total forvaltning, utleie og utvikling av eiendommen.

– Den har siden overtagelse hatt en betydelig verdistigning gjennom reforhandling av leiekontrakter, utleie og videre utvikling av eiendommen, sier Amstrat-partner Eivind Hovrud.

Amstrat har også vært involvert i flere eiendomstransaksjoner, både på selger- og kjøpersiden, blant annet i Fredrikstad, Moss, Oslo CBD og Stavanger.

– Vi kan være en støttespiller i transaksjoner, men langsiktig verdiøkning gjennom løpende forvaltning og utvikling er det mest spennende. Det er derfor utrolig moro når vi opplever at vår bistand i transaksjonsprosessene gjør at vi får oppdrag med videre forvaltning av eiendommen, sier daglig leder Asle Løvstad i Amstrat.

800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.