SNART SLUTT: Torgeir Ingebrigtsen i Consto og Åge Fossum er nå klare for siste innspurt i Workinntoppen. Foto: Consto

159 millioner for siste byggetrinn

Til neste år står en helt ny bydel og det hittil største boligprosjektet utenfor Oslo ferdig.

Publisert Sist oppdatert

Consto signerte for få dager siden kontrakt om bygging av de to siste blokkene på Workinntoppen i Tromsø. Spaden er allerede satt i jorda for de to siste byggene som rommer 56 leiligheter og 6.425 kvadratmeter BTA. Kontraktssummen er drøyt 159 millioner kroner med moms.

LES OGSÅ: Boligeventyr på landet 

Når de to siste byggene overleveres i desember neste år, har prosjektsjef Torgeir Ingebrigtsen og hans team bygd totalt 502 leiligheter i 15 blokker, parkeringsanlegg og parkområder.

– Da vi startet i 2014 lagde vi en fremdriftsplan som sa at vi skulle være ferdig i 2020. Vi er stolte av at vi har holdt planen. Noen av byggene har vi også overlevert før tiden, påpeker Ingebrigtsen i en pressemelding.

Styreleder Åge Fossum i Workintoppen er også fornøyd.

– Når alt er ferdigstilt neste år har det kun tatt seks år å utvikle, selge og bygge ut hele prosjektet, sier Fossum.

LES OGSÅ: Bygger blokker i sommerland

Workinntoppen eies 50/50 av Bjørn Rune Gjeldtens Profier og Barlindhaug Eiendom (Consto).  Den totale entreprisekostnaden på hele prosjektet lander på snaut 1,69 milliarder kroner med moms.

– Dette området i Tromsø er blitt et attraktivt sted å bo og salget har hele tiden gått veldig bra. Så langt er det solgt 446 leiligheter og 1,9 milliarder kroner siden starten i 2015, poengterer han.

Prosjektet har skapt store ringvirkninger lokalt. Ingebrigtsen anslår at omkring 70 prosent av alle varer og tjenester er kjøpt fra det lokale næringslivet.

Powered by Labrador CMS