KJØPER TOMTEAREAL: Solon overtar Staversletta i Bærum. Her fra Solons kvartalspresentasjon i februar.

Nesten utsolgt for boliger

Solon Eiendom har solgt 91 prosent av alle boligene som blir ferdigstilt i 2019.

Publisert Sist oppdatert

I går formiddag la Solon Eiendom frem resultatet for fjerde kvartal 2018. Grunnet få overleveringer av nye boliger landet kvartalsomsetningen på beskjedne 27 millioner kroner. Men året sett under ett viser en omsetning på 924 millioner kroner, mot 883 millioner kroner i 2017. EBITDA for 2018 var 203 millioner kroner, mot 108 millioner året før.

Ved lunsjtider var det tid for en grundigere resultatpresentasjon. Den var lagt til Nordeas hovedkontor på Majorstua og ble ledet av Stig L. Bech, nyslått administrerende direktør for Solon Eiendom ASA.

LES OGSÅ: Stig Bech ny sjef i Solon Eiendom

Blant de som var til stede, var styreleder og Solon-gründer Simen Thorsen, storaksjonærene og styremedlemmene Tore Aksel Voldberg og Runar Vatne og styremedlem og UNION-sjef Øystein A. Landvik.

Representanter for flere meglerhus var også møtt opp, herunder aksjesjef Gaute Eie i meglerhuset ABG Sundal Collier og DNB-analytiker Simen Mortensen.

Vurderte å gi alle fri resten av åretUnder resultatpresentasjonen kom det frem at rundt 90 prosent av alle boligene som ferdigstilles i 2019 er solgt.

– Vi vurderte å gi alle ansatte fri resten av året, fleipet Bech, før fremmøtte analytikere var raske til å spørre hvilke planer man da har for 2020.

– Tomtebanken er solid og gir gode utbyggingsmuligheter, forklarte Bech.

Den ble vesentlig styrket i form av tre større eiendomskjøp i tredje kvartal i fjor. Dette er Icopal-eiendommen i Lørenskog, Fløisbonn på Sofiemyr og Dyster Eldor på Ås. Icopal-kjøpet genererer 21 millioner i årlige leieinntekter mens Fløisbonn gir 25 millioner i årlige leieinntekter. Dyster Eldor er en ren utviklingstomt.

LES OGSÅ: Her vil Solon bygge 175 studentboliger (+)

Korte leiekontrakterPå spørsmål om hvor raskt eksempelvis Icopal-eiendommen kan fristilles for utbygging til boliger, svarer Bech slik:

– Icopal-eiendommen har mange forskjellige leietakere, gjenværende leietid på disse er halvannet til to år. Det betyr at eiendommen kan fristilles til andre formål innen samme tidshorisont, sier Bech.

Simen Thorsen la til at Icopal-eiendommen også kan bygges ut i flere etapper, typisk ved at deler av eiendommen konverteres til boliger, mens andre deler av eiendommen fortsatt leies ut.

– Her er det mange muligheter, og det er som gjør denne eiendommen så spesiell, sier Thorsen.

LES OGSÅ: Fredrik Halvorsen flagger i Solon

Holder på marginene2018-tallene for Solon viser prosjektmarginer på hyggelige 24 prosent.

– Marginene skal ligge i det leiet også i tiden fremover, sier finansdirektør Scott Danielsen.

For 2018 har Solon Eiendom foreslått et utbytte på to kroner per aksje, tilsvarende 122 millioner kroner.

– Her skal det leveres

Under offentliggjøringen av Stig L Bech som ny Solon-sjef, ble det kjent at han vil bli tildelt to millioner opsjoner med rett til å tegne inntil to millioner aksjer til kurs 30 kroner.

Opsjonsavtalen har en innretning som innebærer at de er delt i tre transjer, slik at 600 000 opsjoner kommer til innløsning to år etter tiltredelsestidspunktet, 600 000 opsjoner kommer til innløsning fire år etter tiltredelsestidspunktet og de resterende opsjonene kommer til innløsning fem år etter tiltredelsestidspunktet.

– Her skal det med andre ord leveres før opsjonene kommer til innløsning, sier Bech.

Onsdag sluttet Solon-aksjen på litt over 35 kroner.

Powered by Labrador CMS