Bolig

Solon med nytt kjempekjøp

Solon Eiendom har kjøpt Icopal-tomten på Lørenskog. Eiendommen har over 21 millioner kroner i årlige leieinntekter og potensial for utvikling av 1500 boliger.

Eiendommen er blitt solgt flere ganger. I 2012 var prisen 517 millioner kroner, i 2016 gikk den for over 700 mill. Kjøpesummen nå er ukjent.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er gjennom det nystartede selskapet Solon Næring at Solon Eiendom har kjøpt Icopal-tomten av Fjellhamar Bruk AS.

– Tomten har en særlig god beliggenhet, midt i det viktige båndet mellom Oslo og Lillestrøm. Den er ett av områdets viktigste knutepunkt, med god infrastruktur for næring og andre brukere. På lengre sikt kan tomtene ha et utbyggingspotensiale innenfor andre deler av Solons kompetanseområder. Vi ser frem til å bruke god tid på videre utvikling av eiendommen i nært samarbeide med lokale myndigheter, sier styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom.

Tomten er på 110 mål. Eiendommen huser Icopals sentrallager på rundt 65 000 kvadratmeter, og har et betydelig boligutviklingspotensial. Ifølge Fjellhamar Bruk kan det bygges opp mot 1500 boliger på eiendommen, samt skole og et idrettsanlegg.

Den såkalte Icopal-tomten ble solgt av Icopal-konsernet for 517 millioner kroner i 2012 til Mosking og den lokale investoren Stig Atle Johnsen. Siden ble eiendommen solgt igjen for over 700 millioner kroner i dsember 2016. Det er syndikatet Fjellhamar Bruk AS som nå selger til Solon etter å ha foredlet prosjektet videre og jobbet med reguleringen. Blant eierne i Fjellhamar Bruk er Trond Mohns investeringsselskap Meteva AS.

Fjellhamar Bruk Eiendom AS hadde leieinntekter på drøye 21 millioner kroner i fjor. Thorsen ønsker ikke å si noe om kjøpesummen, men det er et betydelig beløp. Fjellhamar Bruk Eiendoms balanse er på over 700 millioner kroner. Estate Nyheter har pratet med en aktør som kjenner eiendommen, som mener det har vært en verdiskapning siden eiendommen ble solgt sist.

– Vi vil ikke kommentere betingelsene, sier Thorsen.

Icopal-tomten er det andre store kjøpet som Solon Eiendom gjør gjennom Solon Næring. Onsdag meldte selskapet om kjøp av to eiendommer på Sofienmyr. Prisen der var rundt en halv milliard kroner. Både kjøpet på Sofienmyr og av Icopal-tomten er kjøp av eiendommer som har et langsiktig boligutviklingspotensial, men hvor det blir flere år med løpende leieinntekter fra næringsdelen.

– Vi har en stor dealflow som vi ikke kunne se på før vi opprettet Solon Næring. Nå favner vi mye bredere og kan gjøre større og mer langsiktige prosjekter, sier Thorsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt
Negative servitutter til besvær
Juss