Gjennomsnittlig gjenværende leietid er 7 år for næringseiendommene på Sofienmyr. Senere kan det bli boligutvikling på tomten.

Selger for en halv milliard til Solon

Loe Utvikling har solgt to eiendommer til Solon Eiendom for en halv milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er de to næringseiendommene Kongeveien 47 og Fløisbonnveien 2-4 på Sofienmyr som Loe Utvikling nå har solgt til det Solon Eiendom-kontrollerte selskapet Sofiemyr Næring. Det er 60 Grader Næringsmegling som har vært rådgiver for Loe Utvikling i salget.

Eiendommene er i dag på 31 000 kvadratmeter lager- og logistikkareal og et tomteareal på 63 mål. Den gjenværende leietiden er i snitt på syv år, og de årlige leieinntektene er 25 millioner kroner. Ifølge Solon Eiendom vil eiendommene danne grunnlag for virksomheten i det nystiftede selskaper Solon Næring. På litt lengre sikt kan tomten gi rom for utbygging av nærmere 600 boligenheter.

–Solon Eiendom har flere vellykkede boligprosjekter i Oppegård kommune, og har Follo som en av våre hovedsatsningsområder. På Sofiemyr vil vi utvikle det prosjektet vi mener er best for området, sier Tom André Svenning-Gultvedt, utviklingsdirektør i Solon Eiendom.

– Vi jobber hardt for å lykkes med våre prosjekter. Sofiemyr er ikke et unntak, og vi er stolt over det vi har fått til. Nå innså vi at prosjektet trenger en dyktig boligutvikler til å videreføre dette, så vi kan sette våre ressurser inn på å løse utfordringer som vi er best på – å se nye muligheter der andre ikke ser dem, forteller Tomas J. Tenden og Christian Kulberg i Loe.

I forslag til ny kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 er området nå avsatt til boligformål.

Solon Eiendom har også kjøpt en tomt på Ås med et utbyggingspotensial på ca. 450 til 500 enheter. Tomten skal utvikles i regi av Solon Eiendom. Solon har også kjøpt to andre tomter i det sentrale østlandsområdet, med et potensial på 130 enheter.

– Solon har i dag en tomtebank som strekker seg flere år fremover. Disse nye prosjektene er en naturlig forlengelse av vår aktivitet, og er ideelle hva gjelder utviklingsprofil. Den eksisterende leiestrukturen er akkurat passe lang sammenholdt med de kommende offentlige prosessene, sier styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom.

Solon har også kjøpt et mindre areal for bygging av et prosjekt midt i den sentrale delen av alpinanlegget i Hemsedal. Prosjektet skal utvikles av Solon Fritid.

– Prosjektet i Hemsedal er et mindre prosjekt, men også med liten risiko. Vi ønsker å gjøre dette for å teste vår kvalitetsmodell i en ny setting, sier Thorsen.

Powered by Labrador CMS