Bolig

Lillebroren er som et fluepapir

Veksten i flyplasskommunen Ullensaker er omtalt i et uendelig antall artikler. Men det står ikke akkurat stille hos nærmeste nabo i vest heller, kommunen som kontinuerlig får nye boliger.

RAMSTADTUNET: Her skal det bygges 60 leiligheter og rekkehus over en parkeringsgarasje. Ill.: Hellvik Hus
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hellvik Hus Romerike rekker ikke å bli ferdig med de 174 leilighetene de nå bygger på Lyngåsen sør i Nannestad kommune, før de skal i gang med sitt nye sentrumsprosjekt Ramstadtunet.

– Vi er i sluttfasen med å hente inn entrepriser nå, og regner med salgsstart om noen få uker. Ramstadtunet får 60 boliger oppå en parkeringsgarasje, så må vi vurdere fortløpende om det blir ett eller flere byggetrinn, sier daglig leder Gunnar Gjendahl om prosjektet som i forrige fikk endelig grønt lys av kommunestyret.

Han melder om interesse allerede, og håper naturligvis at den holder seg i tiden som kommer.

– Alt vi har bygd i kommunen hittil har gått raskt unna, og vi har hatt en god start på året i Lyngåsen. Der bygger vi jevnt og trutt på en solid ordrereserve til vi er ferdige litt ut i 2020. Men før den tid håper vi å være i gang på Ramstadtunet, påpeker han.

Gjendahl vil foreløpig ikke ut med hva det vil koste å bygge de 60 boligene i Ramstadtunet, ei heller hva totalinvesteringen på Lyngåsen blir.

– Men der er salgsprisen fra 2,5 til 4,5 millioner, så du kan jo bare regne på det, sier han.

På topp i landet

Innbyggertallet i Nannestad vokser jevnt og trutt – bare i 2017 økte det med 4,6 prosent til 13.240. Det året ble det bygd 216 nye boliger i kommunen, 50 flere enn året før. Folkeveksten er blant de høyeste i landet og SSB mener ytterligere 4.000 mennesker bor der i 2040. Selv uten en togstasjon har kommunen blitt et populært nedslagsfelt for mange med kort vei til marka, hovedflyplassen og hovedstaden. Den veksten har flere utbyggere hoppet på.

En av dem er Bakkegruppen som nå er i gang med 24 leiligheter i sitt foreløpige siste byggetrinn i Smedhagen Park midt i sentrum. I Mycube-prosjektet (kontrolleres av Jan Olav Reien Frestad og Ellen Karlsen Raaholt) kommer 40 leiligheter i ti bygg. Første byggetrinn av et Boklok-prosjekt med planlagt salgsstart i mars, får 32 leiligheter. Totalt skal dette IKEA/Skanska-prosjektet inneholde 73 leiligheter og 13 rekkehus. Block Watnes 20 til dels store boliger på Eltonåsen Syd forventer innflytting til høsten 2019.

Eiendomsutvikler Bjørn Dæhlie som selv bor i Nannestad har i flere år investert store summer på Øvre Romerike. Nå lanserer han over 80-90 leiligheter i fire boligblokker på en 11 mål stor tomt han eier i Maura sentrum – ett av fire tettsteder i kommunen. Det er Romfarer Arkitekter som har fremmet dette planforslaget som nå har vært på høring og ligger i kommunen for vurdering mot andre gangs vedtak. Arkitekt Stein Høglund sier det er for tidlig å snakke om byggestart og investeringer.

– Interessen i markedet og endelig regulering bestemmer slikt, men vi går for dette antallet leiligheter. Vår oppdragsgiver mener det er et marked for slike der og ønsker naturligvis å gjennomføre prosjektet. Vi er optimister med tanke på reguleringsplanen, sier han om de fire blokkene som skal bygges oppå et felles garasjeanlegg.

– I teorien kan de bygges hver for seg, men vi håper å få til en fremdrift som gjør at hele prosjektet kan gjennomføres i ett, påpeker han.

Også Akershus Utvikling vil bygge i Maura sentrum, og har fått utarbeidet et forslag om ni fire etasjers boligblokker med 120 leiligheter og butikker/kontorer i første, på den 24 mål store nabotomta til Dæhlie. Reguleringsplanen som ble vedtatt for 12 år siden legger opp til 40 boenheter, noe utvikler tydeligvis mener er for lite.

– Det er et ønske å gi området en høy og effektiv utnyttelse, i tråd med regional plan for areal og transport, samt kommunens egne arealpolitiske føringer, skriver forslagsstiller i forslaget til første detaljregulering.

Saken var oppe i Plan- og utviklingsutvalget nylig, men de ønsker å kna planene noe mer og sendte den dermed videre til ny førstegangsbehandling i neste møte.

Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Tempelridder konket igjen
Aktuelt
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
La igjen over 2,6 milliarder i Stockholm
Aktuelt
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.