Karriere

Blir Gjelstens mann i eldrebølgen

Den tidligere Møller Eiendom-sjefen Ola T. Gjørtz er blitt ansatt av Gjelsten Holding for å utvikle et konsept med boliger for eldre.

TILBAKE I MANESJEN: Ola T. Gjørtz ser store muligheter i den eldre generasjonen, som er taleføre, kravstore og spreke med et aktivt liv.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det er spennende å være tilbake i manesjen og da særlig å jobbe i et så kompetent miljø som i Gjelsten-systemet, sier Gjørtz til Estate Nyheter.

Han sluttet overraskende før sommeren etter at uenighet med styret i Møller Eiendom. Men nå vil han jobbe videre med boligkonsepter for eldre i Gjelsten Holding.

– Vi begynte med dette i Møller Eiendom og det har vært et pionerprosjekt på Harbitz Torg. Men det er ingen som har launchet et sånt prosjekt ennå. Det som har kommet, har ofte vært i omsorgsbiten, og det er ikke der vi skal være. Det kommer en bølge med pensjonister, hvor mange er formuende. Over halvparten av de som er over 60 år betaler formueskatt. I 2030 vil det være 300 000 flere mennesker over 70 år. De er taleføre, kravstore og spreke og som lever et aktivt liv. Mange sitter i store villaer på Grefsen eller på Vinderen, men de har altfor stor plass. De blir boende fordi de ikke har gode nok alternativ, sier Gjørtz.

Han håper de nye boligkonseptene både skaper aktivitet og et miljø for beboerne.

– Samtidig bør boligene ikke bare ha eldre mennesker, de bør være en del av et større bomiljø med flere generasjoner, sier Gjørtz.

Han er veldig glad for at Bjørn Rune Gjeltsen og Henrik Schüssler tente på ideene.

– Jeg delte disse tankene med Bjørn Rune og Henrik og fikk veldig god respons. Nå skal vi lansere ett prosjekt i løpet av et år, så får vi se hva slags type modell som passer. Om dette skjer i et eksisterende Profier-prosjekt eller om det er et nytt greenfield-prosjekt, vet jeg ikke. Men ambisjonene er å få litt volum på satsingen, sier Gjørtz.

– Det er positivt at Gjelsten Holding-konsernet tiltrekker seg kompetente profiler innen eiendomsbransjen, og vi ser dette som en bekreftelse på at vi over mange år har opparbeidet en posisjon som en solid, attraktiv aktør og samarbeidspartner. Vi kjenner Ola fra samarbeidsprosjekter gjennom flere år, og ser frem til å utnytte hans eiendomskompetanse fremover, sier daglig leder Henrik Schüssler i Gjelsten Holding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her vil Usbl bygge 81 leiligheter (+)
Bolig
Vil ha 50 mill. for logistikkeiendom (+)
Transaksjoner
Realkapital Investor kjøper på Langhus
Transaksjoner
Fengselsfugler kan stoppe høyhus (+)
Utvikling
Overkjørte fylkesmannen og sa ja til 100 boliger
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Rentebegrensning og eiendom – et skattesjokk?
Juss
Sveitservilla og høyspentledninger kan stoppe dette prosjektet (+)
Bolig
Første prosjekt etter ny områdeplan (+)
Bolig
Bygger første trinn for 185 millioner kroner
Bolig