7.500 KVM: Teknologisenter på Bømlo blir på 7.500 kvadratmeter, og har en prislapp på ca. 200 millioner kroner.
7.500 KVM: Teknologisenter på Bømlo blir på 7.500 kvadratmeter, og har en prislapp på ca. 200 millioner kroner.

200 største: Siva har eiendom for 4 milliarder. Vokser gjennom bygging av innovasjonssentre (+)

Siva har nylig oppført et innovasjonssenter i Oppdal. Nå skal de bygge et teknologisenter på Bømlo.

Publisert

Siva – Selskapet for industrivekst SF – er et statlig foretak som utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling bestående av inkubatorer, næringshager, katapult-sentre, innovasjonsselskaper, samt innovasjonssentre og industribygg. Da Estate Nyheter i fjor høst publiserte listen over Norges 200 største eiendomsselskaper, var Siva gjennom datterselskapet Siva Eiendom Holding AS på 78. plass med en leieinntekter på 171 millioner og en portefølje på 284.000 kvadratmeter. Sivas eiendomsmasse har en anslått verdi på omtrent 4.000 millioner kroner.

– Vi har investert i eiendom over hele Norge i over 50 år med formål om å legge til rette for industri og lønnsom næringsutvikling. Fra de første industrivekstanleggene på 60- og 70-tallet og frem til dagens investeringer for fremtidsrettet industri, industrielle og kunnskapsbaserte innovasjons- og testsenter har vi investert på mer enn 70 steder i hele Norge, sier Ove Rød Henriksen, finansdirektør i Siva. Nå har Siva fullført byggingen av det nye innovasjonssenteret i Oppdal. Næringshagen har vært initiativtakeren og pådriveren for å få på plass dette senteret, som har et bruttoraeal på 5.500 kvadratmeter fordelt på 4 etasjer samt en mesaninetasje i takkonstruksjon. Oppdal Innovasjonssenter rommer kontorlokaler, butikklokaler, treningssenter, kafe/restaurant og en klatrehall formet som et fjell med Norges høyeste innendørs klatrevegg. Blant leietakerne finner vi både nytt og etablert næringsliv, som NTNU Campus og Nasjonalparken Næringshage som tilbyr Coworking space/ leie av kontorplass. Byggeprosjektet hadde en kostnad på 140 millioner kroner. Nå er Siva også i gang med byggingen av et teknologisenter på Bømlo. I tillegg til å stå som byggherre skal selskapet eie 66 prosent av teknologisenteret.

– Vi har hatt en dialog med Unitech siden 2019, og gjennomførte i fjor en pris- og designkonkurranse, som endte med at vi valgte Veidekke sammen med Holon arkitektur og Multiconsult, sier Kristian Strømmen, investeringssjef eiendom i Siva.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.