15 startups traff eiendomsbransjen

På konferansen Eiendom & teknologi var det hele 15 startup-selskaper som traff eiendomsbransjen i PropTech Village.

Publisert

Etter flere utsettelser som følge av korona, kunne endelig Estate kunnskap arrangere proptech-konferansen Eiendom & teknologi. På en konferanse, med foredrag som tok for seg alt fra teknologi og bærekraft (Janne Aas-Jakobsen i Consigli) til lagringsteknologi (Michael Ojiaku i Eaton), effekten av 5Gs inntog i byene (Vegard Kjenner i Huawei Technology), den første boligutvikleren som satt solceller på tak og fasade (Marie Therese Haukeland i Heldal Eiendom og engleinvestor Trond Riiber Knudsen, var det også plass til PropTech Village, som gir nye techselskaper mulighet for å møte eiendomsselskapene.

– Dette var tredje året vi gjorde PropTech Village, og i år hadde vi med oss 15 deltakere. Hensikten er å gi oppstartsbedrifter i tidligfase en mulighet til å treffe og bli kjent med og eventuelt gjøre avtaler med eiendomsbransjen. Selskapene i PropTech Village velges ut i samarbeid med våre partnere; Proptech Norway, Proptech Innovation og The Factory. Deltakelse i Proptech Village er gratis hvert år, og årets village ble sponset av Visma Real Estate, sier Stein Ove Ødegård i Estate kunnskap.

Det ble også kåret en uoffisiell vinner i NM i pitch. Syv selskaper fikk syv minutter hver til å pitche en idé og det var Carrot som ble kåret til vinner.

I tillegg til Carrot var Unite Living, Findable, Really!, Parqio, Romly og Sunday Power med på konkurransen.

VANT PRIS: Carrot stakk av med seieren i uoffisiell NM i pitch. Tine Holm (tv) og Hilde Kristin Njøten.
VANT PRIS: Carrot stakk av med seieren i uoffisiell NM i pitch. Tine Holm (tv) og Hilde Kristin Njøten.

Carrot har utviklet en programvare som sikrer at flere materialer blir sirkulære. Carrots programvare og app skal gi tall for alt som kastes og hvem som kaster hva. Dette gir bedrifter et godt grunnlag for enkel rapportering når EU-taksonomien trer i kraft.

Powered by Labrador CMS