Tech:

LEDERTRIO: Trekløveret som leder Consigli har lang erfaring fra å bygge selskaper, teknologiplattformer og tekniske anlegg i bygg. Fra venstre: Ingebjørg Daae, COO i Consigli, Janne Aas-Jakobsen, CEO & gründer av Consigli, og Anne Lødøen Wingo, CTOi Consigli

Dette proptech-selskapet kan utkonkurrere ingeniører - nå har de fått med Buchardt og Møller Eiendom på laget

Både Buchardts selskap AB Invest og Møller Eiendom er inne på eiersiden. Og flere kjente eiendomsselskaper har bidratt i tjenesteutviklingen til Consigli.

Publisert Sist oppdatert

Consigli bruker ulike typer teknologier innen kunstig intelligens og matematisk optimering for å skape innsiktsfulle beslutningsunderlag for byggherrer og totalentreprenører. Nå bygger de en datadrevet plattform for eiendomsbransjen.

– Etter å ha kjøpt, logget og lagret data i enorme mengder, i mange år, kan nå kunstig intelligens og matematisk optimering gi raske beslutningsunderlag til verdens største aktivaklasse, sier Janne Aas-Jakobsen, gründer av Consigli.

Eiendomsaktørene har vært ivrige med å bidra med data og kunnskap i tjenesteutviklingen til Consigli, samt at de har bidratt med vekstkapital da selskapet fylte kassen for videre utvikling.

Utviklet produktet i samarbeid med bransjen

Ett drøyt år etter oppstart, har selskapet hentet til sammen 19 MNOK og en rekke bransjeaktører er kommet inn på eiersiden. Selskapet fikk inn engleinvestor, Trond Riiber Knutsen, som er den som investerer i flest proptech-selskaper i løpet av ett år. Han kom inn i starten av 2021, samtidig fikk selskapet støtte fra Innovasjon Norge, og har nå hentet mer kapital for å skalere veksten. Emil Paaske går inn i styret og de største investorene i denne runden er AB Invest og Møller Eiendom, i tillegg til en rekke profilerte selskaper og aktører i eiendomsbransjen.

Tjenesteutviklingen har vært gjort i tett samarbeid med Entra, Stor-Oslo Eiendom, Attivo, Rejlers, og Undervisningsbygg. Selskapet har kunder som JM Bolig, Neptune Property og Ålesund Kommune.

– Teknologien har også stort potensiale hos totalentreprenørene, og vi har opprettet samarbeid med blant annet NCC og Betonmast for videreutvikling av plattformen mot dette markedet, sier Aas-Jakobsen.

Bedre bygg enn med menneskelige ingeniører

Gründeren forteller at de har valgt å kalle tjenesten «Selvprosjekterende ingeniører», som en analogi til selvkjørende biler.

– Alle vet at vi har fått hjelp etter hjelp når vi kjører bil – både til å slå på vindusviskere, ikke rygge på stolper og holde konstantfart, og etter hvert er teknologibitene satt sammen og bilen kan kjøre selv. Nå kjører biler bedre enn (enkelte) mennesker, sier hun.

– Vi tar frem tjeneste for tjeneste som gir byggherrene datadrevet innsikt for sine beslutninger. Etter hvert skal vi prosjektere bedre bygg enn de menneskelige ingeniørene. Bygg som bruker mindre energi, krever mindre materialer og leverer bedre for de som skal bruke byggene til å leve, lære, drive forretning eller å bli friske, fortsetter Aas-Jakobsen.

Kan bli en game changer

Planlegging og prosjektering av bygg, følger i store trekk samme standarder og metoder globalt. Norge ligger langt fremme med digitalisering i bransjen og Consigli er en del av et blomstrende norsk Proptech-miljø. Trekløveret som leder Consigli har lang erfaring fra å bygge selskaper, teknologiplattformer og tekniske anlegg i bygg.

– Det har vært snakk om effektivisering og digitalisering i mange år og vi har kommet et godt stykke på vei, men teknologien Consigli utvikler har potensiale til å bli en game changer og kan snu opp ned på hele næringen slik vi kjenner den i dag. Dette selskapet kan være en av de store drivkreftene for å sette Norge på kartet og bidra til at norsk byggenæring setter standarden for effektiv byggenæring globalt, sier Pål Oroszko, som leder det tekniske fagteamet i Entra.

Powered by Labrador CMS