Tech:

FULLT HUS: Det var fullt hus da det første Proptech til frokost-eventet ble arrangert på Mesh.

Ny proptech-arena på Mesh

Proptech Norway, Estate Media og Mesh arrangerte det første Proptech til frokost-arrangementet tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi prøver å lage et nettverk for progressive eiendomsaktører og de råeste proptech-selskapene i Norge. Vi har frem til nå kjørt mest middager og store arrangemenger. Tanken med Proptech til frokost er at det skal være en litt uformell frokost. Ikke en time med bare innhold fra scenen, men vi har fått med oss Silje Rønne i Estate og går gjennom noen av de mest interessante nyhetene i bransjen, sier Anders Mjåset, grunnlegger av Mesh community og legger til at Proptech Norway ved Daniel Butenschøn er med som hovedarrangør.

Proptech til frokost trakk frem fem selskaper under frokosten.

Se hva Christian Ringnes sier om den første Proptech til frokost her (1 min 30 sek):

Solgt.no har gjennom flere finansieringsrunder hentet inn 80 millioner kroner i egenkapital. Selskapet, som vil gjøre det like enkelt å selge boligen din som å bestille en Uber, gir boligselgerne tilbud om å kjøpe boligen i løpet av 48 timer. Målet er å gi boligselgerne en markedsriktig pris og en salgsprosess som er enkel.

– Målet var å kjøpe ca. 20 boliger. Vi har nå kjøpt 47 boliger for 260 millioner kroner og sikter mot 500 millioner til neste år, sier Shafi Adan i Solgt.no.

Flexspace har også hentet inn kapital, og landet nylig en emisjon på 12 millioner kroner via folkefinansiering. Selskapet formidler fleksible kontorlokaler for selskaper og har stor tro på at totalmarkedet i Norge for fleksible lokaler vil øke kraftig.

– I Norge utgjør fleksible kontorlokaler 2 prosent av kontormarkedet, i Amsterdam er det 7 prosent. Samtidig venter JLL at 30 prosent av kontormarkedet vil være fleksibelt i 2030, sier Michael Angelo Justiniano, adm.dir. i Flexspace.

Dimension 10 er blitt trukket frem som ett av de mest spennende proptech-selskapene i Norge. VR-selskapet ble solgt til finske Varjo i sommer.

– Alle de store selskapene satser tungt på metaverse, sier Aleksander Langmyhr, direktør for Teleport VR i Varjo og viser til satsingene til Facebook og Microsoft.

Han sier at Dimension 10 blir hjørnestensatsing innen software for Varjo, som har hatt hardwarefokus innenfor VR.

Consigli har også nylig hentet inn kapital i emisjon. Blant investorene som ble med, er AB Invest og Møller Eiendom.

Janne Aas-Jakobsen, gründer av Consigli, er ingeniør fra NTNU og var også med da IT-bølgen herjet for over 20 år siden. Hun mener den tiden var preget av for enkel tilgang på kapital og mye fest og moro blant aktørene.

– Jeg mener det er bedre å få inn eiendomsselskaper enn venture capital-selskaper på eiersiden. Eiendomsselskapene har mye mer kunnskap om det vi driver med og evne til å se potensialet. De kan også komme med gode innspill som forbedrer produktet, sier Aas-Jacobsen.

Sunday Power var det femte selskapet som ble trukket frem under Proptech til frokost. Selskapet holdt en kort presentasjon av sitt nye solcellekonsept. Jonas Ibsen Brynildsrud og Alexander Rydfjord, som tidligere har hatt direktørjobber i medie- og teknologikonsernet Schibsted står bak selskapet. De vil fjerne barrieren med at grønne tiltak krever betydelige investeringer.

– Vi tar nemlig hele investeringen ved å eie anlegget, slik at byggeier kan få alle fordelene ved solceller – uten å betale for det.

Estate kunnskap arrangerer konferansen Eiendom & Teknologi tirsdag 23. november. Der blir blant annet Janne Aas-Jakobsen i Consigi holde foredrag om hvordan teknologi møter bærekraft, Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring skal snakke om Norges smarteste næringsbygg og det blir fokus på effekten av 5Gs inntok i byene. Podcast-duoen DJ & Rønne skal også snakke med Norges mest aktive engleinvestor, Trond Riiber Knudsen om hvilke teknologier eiendomsselskapene bør satse på, hvorfor han har lagt sin elsk på proptech og hvilke selskaper som er de mest lovende akkurat nå.

Powered by Labrador CMS