NYTT I SENTRUM: Alf Astrup i Technopolis åpner nytt coworking-senter midt i sentrum. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Ny storsatsing på Coworking

Technopolis åpner nytt coworking-konsept midt i Oslo sentrum. Selskapet har ambisjoner om å åpne 20 sentre i Norden i tiden fremover.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Stenersgata 8 i Oslo sentrum at Technopolis nå åpner sitt første coworking-senter i Norge. Selskapet har allerede lansert konseptet UMA Workspace i byer som København og Helsinki, og har ambisjoner om å åpne 20 UMA-sentre innen utgangen av 2020.

Det finske børsnoterte selskapet er nå i ferd med å bli kjøpt av børs av Kildare Nordic Acquisitions S.à r.l., et oppkjøp som trolig vil gjøre selskapet i stand til å øke satsingen ytterligere.

LES OGSÅ: «Alle» vil ha fleksible kontorlokaler

I Stenersgata 8 leier Technopolis (UMA Workspace) 3000 kvadratmeter med 42 private kontorer og 100 åpne arbeidsstasjoner og fire møterom. CEO Alf Kjærheim Astrup i Technopolis sier til Estate Nyheter at Technopolis hele veien har tilbudt mer fleksible kontorløsninger for leietakerne på deres «campus» på Fornebu.

– Det er det vi nå tar en del lenger i det nye coworkingkonseptet vårt. Nå kan brukerne av UMA Workspace ta del i vårt internasjonale nettverk. Vi tilbyr også en teamavtale for de som leier på Fornebu, hvor de også kan få tilgang til kontorplasser eller møterom i lokalene sentralt i Oslo, sier Astrup.

Technopolis har store vekstambisjoner også i Norge.

– Vi ønsker å etablere i hvert fall ett eller to senter til i Oslo. Vi vurderer også andre norske byer, men har ikke noe konkret på gang der ennå, sier Astrup.

Ifølge analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom er hele 30 prosent av leiekontraktene som signeres nå (målt i areal) i Oslo sentrum såkalt kontor som service (kontorhotell og coworking). I tillegg er det store søk etter store arealer fra den type aktører.

– Vi ser at ønsket om fleksibilitet kommer mer og mer hos leietakerne, sier Astrup.

 

Powered by Labrador CMS