BE office er blant aktørene som tilbyr fleksible kontorlokaler.

«Alle» vil ha fleksible kontorlokaler

Etterspørselen etter fleksible kontorlokaler i London går rett gjennom taket.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke kunne Estate Nyheter fortelle om Oslo Areal, som vil øke satsingen på fleksibelt kontorareal kraftig i tiden fremover.

– For oss er det naturlig å samarbeide med sentrale aktører innen coworking, og dermed øke vår andel av dette markedet ytterligere, uttalte adm. direktør Mona Ingebrigtsen og la til at Oslo Areal har stor tro på de ulike konseptene som nå etablerer seg i Norden.

I London har andelen av nye leiekontrakter som er fleksible vært høy lenge, men det er ingen ting som tyder på at veksten gir seg med det første. Ifølge City A.M. har høy etterspørsel bidratt til at leieprisene for fleksible kontorlokaler i London nå har steget til rekordhøye nivåer. En gjennomsnittlig kontorplass koster nå 690 pund i måneden, og sentrale London er prisene opp til 727 pund i måneden. Etterspørselen etter fleksible kontorlplasser var størst i Westminister og City, til tross for priser helt oppe på henholdsvis 753 og 747 pund per måned.

– Etterspørselen etter fleksibilitet har gått gjennom taket. Med faktorer som Brexit og teknologiske endringer og kunstig intelligens, går folk i retning av å bruke eiendom etter behov. Folk vil bruke eiendom når de trenger det, på samme måte som ved konsum av musikk gjennom Spotify, sier Simon Rusk, finansdirektør i BE offices.

Ifølge City A.M. har henvendelser til fleksible kontorer økt med 120 prosent i London det seneste året. Samtidig holder tilbudet seg konstant, ifølge avisen.

Powered by Labrador CMS