Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Christian Ringnes og Eiendomsspar AS kjøpte Frikar AS for å lansere hotellplanene på kaikanten i Svolvær.

Ringnes satser i Lofoten

Enda en eiendomsinvestor vender nesen mot nord.

Silje Rønne

fredag 8. desember 2017 4:00 (Oppdatert 7. desember 2017 22:16)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Å ha fått kjøpe en eiendom godt over tre mål tomt midt i hjertet av Svolvær sentrum, er litt av en førjulspresang, sier Christian Ringnes til Estate Nyheter.

Tidligere i år kjøpte Carl Erik Krefting, gjennom sitt private selskap, Carucel Eiendom, 70 prosent av aksjene fiskeværet Nusfjord i Lofoten, og nå skal Eiendomsspar og Christian Ringnes bygge hotell i Lofoten. Eiendomsspar har kjøpt Frikar AS, som siden 2015 har jobbet med planene om hotell, bolig og næring ved kaikanten i Svolvær, der det gamle «Jern og Bygg» har holdt til. Tanken er å bygge et høyhus på 14 etasjer med 200 rom, samt boliger og næring i kvartalet.

– Det fyller oss med glede og ærefrykt å forhåpentligvis skulle få bygge et spektakulært hotell i 14 etasjer, med en spennende og publikumsvennlig toppetasje, samt et grunnplan som blir en viktig del av publikumspulsen i Svolvær, sier han.

En fornøyd ordfører

Ifølge Ringnes er beliggenheten Lofotens beste, og høyhuset skal stå ferdig 2021, dersom alt går etter planen. Prosjektet er fortsatt i reguleringsfasen, men i en artikkel i Lofotposten kommer det frem at ordfører Eivind Holst i Vågan kommune synes gårsdagens møte med Ringnes var positivt og konstruktivt.

– Det er ikke hver dag det kommer folk som vil investere i 40 nye arbeidsplasser. Dette er i aller høyeste grad interessant og at de finner et konsept som er en positiv bidragsyter til den fine utviklingen vi har. Det ene er på arbeidsplasser, det andre er det byplanmessige og på næring. Så blir spørsmålet hva slags fasiliteter de legger til rette for i sitt bygg og hvordan det bidrar til helheten, sier han til Lofotposten. Videre uttaler han til avisen: – De ønsker å bygge 200 rom, så blir det å prøve å få plass til et bygg som kan tåle 200 rom med de nødvendige fasiliteter et moderne hotell skal ha, sier Holst.

– Lofoten er spektakulært vakkert og i ferd med å bli oppdaget av turister fra den ganske verden, spesielt fra Asia. Naturen, nordlyset og midnattssolen er unikt og eksotisk sett med utenlandske øyne. De vil komme i stadig større strømmer, og vi skal gi dem husvære, avslutter Ringnes.

Havnestrøket skal huse et hotell på 14 etasjer med 200 rom, samt boliger og næring i kvartalet. Illustrasjon: Vindveggen arkitekter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Gründerne har aksjer for 800 millioner

Nyheter / torsdag 19. juli 2018

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Nyhter / torsdag 19. juli 2018

Ber Bystyret vurdere boligprosjekt

Pluss / torsdag 19. juli 2018

Disse hotellene vant hotellbransjens Oscar

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– Det er nesten så jeg ikke tror at det er sant

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– En utilbørlig inngripen

Pluss / onsdag 18. juli 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Lite lager tilgjengelig i Oslo

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

Det blir stadig tøffere å finne lager- og logistikklokaler innenfor Oslos grenser, noe som gir økte leiepriser. Samtidig bidrar nybygg utenfor Oslo til å presse leieprisene nedover på eldre bygg i de samme områdene.

Få setter bort lageret

Nyheter / tirsdag 17. juli 2018

Til tross for mer fleksibilitet i kontraktene, er det fortsatt få aktører som velger å sette bort lageret sitt til tredjeparts logistikkaktører.

Testarena for grønn bildeling

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Forskningsparken legger til rette for en ny miljøvennlig tjenste.

Levende steder

Nyheter / fredag 13. juli 2018

Höegh Eiendom har som mål å alltid utvikle det de kaller «levende steder som begeistrer». 

Posthallen gjenopplives

Nyheter / torsdag 12. juli 2018

I Posthallen står nordisk og bærekraftig design i fokus, med moderne matkonsepter og internasjonal stemning.

Har troen på Lillestrøm

Nyheter / onsdag 11. juli 2018

Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene.