16.000 kvadratmeter er avsatt til bolig. (Illustrasjon: Niels Torp Arkitekter)

Rå utnyttelse av hjørnetomt

NG Commerce ønsker å oppføre 4 bygg på totalt 25.000 kvadratmeter på hjørnetomten ved Hasle T-banestasjon.

Publisert

Opprinnelig var planen at det høyeste bygget skulle være på 20 etasjer, men ifølge Kan Cao i NG Commerce er høydene justert ned. Byggene planlegges nå med henholdsvis 8, 10, 12 og 14 etasjer.

I oktober 2014 var det klart at Eiendoms- og byfornyelsesetaten hadde akseptert et bud på 55 millioner kroner for Teglverkstomten ved Hasle T-banestasjon. I juni i år bestilte Niels Torp Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for eiendommen.

Det er altså ikke småtterier det legges opp til på den 4,9 mål store hjørnetomten. Totalt ønsker NG Commerce å bygge 25.000 kvadratmeter, hvorav 16.000 kvadratmeter er avsatt til bolig. I tillegg kommer 4.000 kvadratmeter hotell.

– Vi er åpne for både tradisjonelt hotell og leilighetshotell, sier Cao.

Gjennom NG Commerce er han i dialog med de nye eierne av Hasle Torg, noe som åpner for en utvidelse av senteret med flere serveringssteder.

– På bakkenivå ønsker vi å knytte sammen deler av den nye bebyggelsen med senteret på Hasle Torg, sier han.

Les også: Hasle Torg er solgt

I bestillingen av oppstartsmøtet påpekte Niels Torp Arkitekter at Hasle, på linje med resten av Hovinbyen, er under transformasjon. Veier skal erstattes med gater (Økernveien og Grenseveien). Veksten i trafikkbehov skal tas med offentlig kommunikasjon, gange og sykling.

– Hjørnetomten ligger meget sentralt plassert og grenser til Hasle T-banestasjon, og skal bli et kollektivknutepunkt. Torget får en sentral plassering og formidler kontakt mellom det urbane og «det landlige». Torget blir også en møteplass for reisende og et naturlig samlingssted for lokalbefolkningen med gode uterom og attraktive og åpne fasader mot torget, skrev arkitektselskapet.

Rundt torget bygges fire slanke og høyreiste punkthus som i retning henvender seg mot gatekrysset i en vifteform. De skal definere hjørnetomten og gi Hasle identitet. Ifølge Niels Torp Arkitekter er bygningene nøye plassert for å skape stille side for boligbebyggelse.

Powered by Labrador CMS