- Det har vært en hyggelig reise, fastslår Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

Ga opp boligprosjekt – tjente 35 mill.

Tellus Eiendom fikk ikke til det boligprosjektet de ønsket på Bjerke. Det ble likevel en god dag på jobben da de solgte tomten til Stor-Oslo Eiendom for 65 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter skrev nylig at Stor-Oslo Eiendom har kjøpt tomten Refstadveien 102 – like ved Bjerke Travbane i Oslo. Selgeren var Tellus Eiendom, som hadde planer om å bygge boliger der.

– Vi hadde mye korrespondanse med Plan- og bygningsetaten, men fikk det ikke til. Vi må vel bare innse at vi ikke har den kompetansen som skal til for å drive med eiendomsutvikling i egen regi, derfor overlater vi stafettpinnen til et selskap som er veldig gode på dette. Vi ønsker Stor-Oslo Eiendom lykke til, sier administrerende direktør Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

Les også: Bananas verdistigning på 270 p-plasser

Han forteller at Tellus Eiendom ikke fant det rette grepet, men at Stor-Oslo Eiendom er flinke til å samarbeide med kommunen. Sistnevnte eier naboeiendommen med en høyblokk som kaster skygger over tomten.

– Nå skal reguleringen av disse to eiendommene ses under ett. Det betyr trolig at høyblokken ikke blir stående, slik at dette blir et veldig bra prosjekt, medgir Dahl.

Les også: Tellus Eiendom har passert milliarden

Dette er likevel ikke det helt store nederlaget for Tellus Eiendom, for å si det mildt. Selskapet kjøpte eiendommen i 2014 for snaut 30 millioner kroner. Dermed har investeringen mer enn doblet seg.

– Det har jo vært en hyggelig reise. Da vi kjøpte denne eiendommen, var dette bare en enslig dagligvarebutikk. I dag prises eiendommen som et boligprosjekt, og det er selvsagt veldig positivt for oss, sier han. – Det har vært en hyggelig reise, fastslår Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

Powered by Labrador CMS