Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl har ikke vurdert å selge.

Bananas verdistigning på 270 p-plasser

Tirsdag ble en parkeringsplass på Sørenga solgt for 1,2 millioner kroner. Tellus Eiendom eier 270 plasser samme sted og har på papiret en gevinst på 150 millioner.

Publisert

I september skrev Estate Nyheter at Tellus Eiendom har kjøpt 270 parkeringsplasser i Sørenga Parkeringshus i Oslo for 175 millioner kroner. Det tilsvarer 648.148 kroner per plass. Kjøpet inkluderte 15 oppstillingsplasser for MC, slik at snittprisen for biloppstillingsplassene i realiteten er enda lavere.

Ifølge VG har Sørenga Parkering nå solgt ytterligere 15 parkeringsplasser. Høyeste pris var 1.220.000 kroner.

Dette blir selvsagt en lek med tall, men forteller likevel mye om investeringen som Tellus Eiendom gjorde i fjor: Hadde Tellus Eiendom fått drøyt 1,2 millioner kroner for hver av de 270 parkeringsplassene på Sørenga, ville gevinsten blitt på ca. 150 millioner kroner.

– Det høres helt bananas ut med 1,2 millioner kroner. På den annen side; har du kjøpt en leilighet til 10 millioner kroner, må du ha en parkeringsplass. Om denne koster 700.000 eller 1 million kroner, er det ikke der slaget står, sier administrerende direktør Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

Han påpeker at de sist solgte parkeringsplassene har ladepunkter for el-bil, mens bare et 20-tall av plassene til Tellus Eiendom har slike punkter. Samtidig koster et slikt punkt ca. 15.000 kroner, som ikke blir all verden i denne sammenhengen.

Tellus Eiendom har en leieavtale med EuroPark frem til 2022/23.

– Kan det bli aktuelt for dere å selge når leieavtalen utløper?

– Vi kjøpte disse parkeringsplassene for å leie dem ut, og vi har ikke diskutert salg. Men det er noe med at alt er til salgs til rett pris, svarer Dahl.

Han hadde håpet på en enda bedre leieprisutvikling, men påpeker at det først er nå Sørenga blir helt ferdig.

– Vi har nå et velfungerende parkeringshus der villigheten til å leie og kjøpe plasser er sterk, sier Dahl.

Tellus Eiendom ble etablert av seriegründer Edvard Bakkejord, som i 2015 gikk i kompaniskap med Per Øivind Dahl. Sistnevnte ble hentet fra stillingen som administrerende direktør i Newsec.

 

Powered by Labrador CMS