TROR PÅ SØRENGA: Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl tenkte seg om to ganger før de investerte i parkeringsplassene, men de har stor tro på Sørenga og forventer at leieinntektene vil øke.

Kjøpte 270 p-plasser på Sørenga

Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl har kjøpt 270 parkeringsplasser på Sørenga i Oslo. De betalte nesten 650.000 kroner per plass.

Publisert Sist oppdatert

– Det høres jo dyrt ut, men samtidig selges det enkeltstående parkeringsplasser på Sørenga for 750.000 kroner, sier Edvard Bakkejord, som gjennom Tellus Eiendom har bygget seg opp en betydelig eiendomsportefølje.

Høy kvadratmeterprisI fjor etablerte han Tellus Eiendom Invest sammen med Per Øivind Dahl, som ble hentet til Tellus-systemet fra Newsec. Dahl eier 9 prosent av Tellus Eiendom Invest og får dermed være med få flere av eiendomsinvesteringene til Bakkejord.

Nå har de altså kjøpt 270 parkeringsplasser og 15 oppstillingsplasser for MC i parkeringshuset på Sørenga i Oslo av Sørenga Utvikling AS. Prisen var totalt på 175 millioner kroner. Det tilsvarer nesten 650.000 kroner per parkeringsplass.

Hver parkeringsplass er på 12,5 kvadratmeter, og med en pris på nesten 650.000 kroner, blir kvadratmeterprisen på 52.000 kroner. Til sammenligning er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger i Oslo på 64.300 kroner og for hele Norge 38.200 kroner, ifølge statistikken til Eiendom Norge.

Les også: SPG kjøper mer helseeiendom

Les også: NPRO selger i Oslo sentrum

Knapphet på parkeringTellus Eiendom Invest har ingen planer om å selge plassene, selv om disse ligger an til å stige i verdi med den knappheten som er på parkering i Oslo generelt og Sørenga spesielt, siden det der ikke finnes gateparkering.

Selskapet har leieavtale med EuroPark frem til 2022/23.

– Denne eiendommen har vi kjøpt på antagelser om økte fremtidige inntekter. De 3 første årene har vi en årlig garantileie fra selger på 9,25 millioner kroner, sier Per Øivind Dahl.

Første året parkeringshuset var i drift, var leieinntektene på 3,5 millioner kroner. I år er det budsjettert med 8,2 millioner.

– I tallene hører det også med at vi tilbyr gratis korttidsparkering til de som leverer og henter i de to barnehagene som ligger oppå parkeringshuset, sier Dahl.

Les også: Oljefondet kjøper mer i Washington

Butikk- og restaurantlokalerHan påpeker at det forsvinner stadig parkeringsplasser i Oslo, slik at folk må venne seg til å bruke parkeringshus.

– Vi tenkte oss om to ganger før vi gjorde denne investeringen, men vi har stor tro på Sørenga og forventer at leieinntektene vil øke fremover, sier Dahl.

Han og Bakkejord kjenner området godt ettersom Tellus Eiendom har kontor like ved, samtidig som Bakkejord har kjøpt seg en leilighet der.

Tellus Eiendom har også bladd opp 73 millioner kroner for fire lokaler på Sørengstranda. Her kommer det en stor Rema-butikk, to restauranter og trolig en sportspub. Selgeren av disse lokalene var Reitan Eiendom og Veidekke.

Les også: Kjøper indrefilet i Bjørvika

 

Powered by Labrador CMS