Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl ønsker å vekte seg opp i bolig, men er litt forsiktige nå.

Har passert milliarden

Tellus Eiendom handlet for 1.025 millioner kroner i 2016. Selskapet har en finansiell base som gir ytterligere handlingsrom.

Publisert

Den tidligere Newsec-sjefen Per Øivind Dahl begynte som administrerende direktør i Tellus Eiendom i september 2015. Gründeren Edvard Bakkejord tok da en beslutning om å øke eiendomsporteføljen og kjøpe for ytterligere 1 milliard kroner de neste 1-2 årene. Målet var nådd allerede etter ett år, og status ved utgangen av 2016 var eiendom for nye 1.025 millioner kroner.

Blant de største kjøpene er et parkeringsanlegg på Sørenga til 175 millioner kroner og et næringsbygg på Ryen til 105 millioner. Blant de siste kjøpene er fire bensinstasjoner i Oslo til en eiendomsverdi på 61 millioner. I tillegg kommer noen kjøp hvor de siste detaljene ikke er 100 prosent på plass.

– Nå har vi nådd et lite metningspunkt der vi kanskje må selge litt for å kjøpe mer. Vi ønsker å ha god likviditet, minst 100 millioner kroner på bok, for å kunne dekke renter og avdrag i ett år, sier Edvard Bakkejord.

Dette er litt ut fra et forsiktighetsperspektiv. Samtidig er fastrenteandelen på selskapets belåning, som er 1,2 milliarder når alle eiendommene er overtatt, på 60 prosent. Denne er sikret med 10 års renteswapper med en snittkurs på 140 punkter, som er ca. 70 punkter under dagens 10 års rente. Den positive kursen er allerede verd flere millioner kroner.

– Det gir en trygghet med en fastrentepool i bunn, men vi tror jo som alle andre at renten vil stige på sikt. Nå er jo renten på det laveste nivået siden Harald Hårfagres tid, og da er det ikke sannsynlig at den vil falle, smiler Bakkejord.

Han synes det er vanskelig å tallfeste hvor mye selskapet skal kjøpe for fremover, men påpeker at selskapet har en finansiell base som gir handlingsrom. Når det dukker opp interessante muligheter, kan de kaste seg rundt. Generelt synes han det er lite prospekter ute i markedet nå.

– Vi ønsker å vekte oss opp i bolig, men er litt forsiktige nå. Vi vil betale renter og avdrag og må ha ca. 6 prosent avkastning for å få prosjektene til å gå rundt. Da må vi rett og slett trekke oss fra mange av budrundene med det markedet som er nå, sier Dahl.

Tellus Eiendom har i dag en boligportefølje på 320 leiligheter i tillegg til porteføljen på ca. 20 næringseiendommer.

– Vi har funnet et konsept vi ønsker å gå videre med, og det vil nok bli flere transaksjoner fremover med både kjøp og salg. For noen eiendommer kan det være aktuelt å gjøre noen grep, for så å selge etter for eksempel 2 år, sier han.

Som administrerende direktør i selskapet får Per Øivind Dahl være med på flere av eiendomsinvesteringene i Tellus-systemet.

Powered by Labrador CMS