Edvard Bakkejord og Per Øivind Dahl har kjøpt fire bensinstasjoner til en yield på 8 prosent.

8 prosent yield på tanken

Tellus Eiendom har kjøpt fire bensinstasjoner i Oslo med en samlet eiendomsverdi på 61 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer på toppen av to bensinstasjoner som selskapet kjøpte i fjor. I tillegg eier Sindre Bakkejord, som er sønnen til Tellus-gründer Edvard Bakkejord, to bensinstasjoner i henholdsvis Slemmestad og Svartskog.

Dermed er det nå 8 bensinstasjoner innenfor Bakkejord-systemet.

– Det er ikke sånn at vi nå har bensinstasjoner som satsingsområde, men stasjonene vi har kjøpt er gode punkter, sier administrerende direktør Per Øivind Dahl i Tellus Eiendom.

De fire sist anskaffede bensinstasjonene er kjøpt av NRP-syndikatet Gasolin Handelseiendom. Den ene er beliggende ved Gressbanen i Oslo Vest, mens en annen befinner seg på Nedre Bekkelaget. I tillegg kommer to stasjoner på Grorud.

Alle de fire stasjonene har Reitan Convenience som leietaker med leietid ut 2022 og opsjon for forlengelse. Det samme gjelder stasjonene selskapet kjøpte i fjor, også de fra samme selger.

– Bensinstasjonene ble opprinnelig lagt til hovedveier med direkte av- og påkjøring. De er alle gode handelspunkter. Stasjonene omsetter selvfølgelig fortsatt drivstoff, men har i dag også store inntekter fra salg av bilvask, hurtigmat og andre varer, sier Dahl.

Reitan-systemet har kjøpt seg inn i Kolonial.no, og stasjonene er allerede i dag pick up points for dagligvarer kjøpt via nettet. Dersom Reitan systemet ikke skulle ønske å forlenge leiekontrakten, tror Dahl at andre aktører er interessert i disse eiendommene.

– For øvrig er Reitan/Rema-systemet en viktig strategisk samarbeidspartner for oss. Vi har flere andre eiendommer, hvor Rema er leietaker, sier han.

Tellus Eiendom tror det på sikt vil være naturlig å etablere elektriske ladestasjoner knyttet til stasjonene og det er allerede etablert slikt ladepunkt på Nedre Bekkelaget.

Brutto eiendomsverdi for de fire stasjonene er 61 millioner kroner, mens netto direkteavkastning er på ca. 8 prosent.

– I utgangspunktet ønsket vi bare å kjøpe stasjonen ved Gressbanen, men gjennom Due Diligence-runden bestemte vi oss for å kjøpe alle fire, siden de lå i samme selskap. Det gir oss tross alt 8 prosent avkastning på totalkapitalen, sier Edvard Bakkejord.

Alle bensinstasjonene er på festekontrakter, med Bakkejord er ikke bekymret for dette ettersom disse kontraktene er lange.

 

Powered by Labrador CMS