- Hovedgrepet er flere høye boligtårn som gjør det mulig å anlegge et stort sammenhengende uteareal, en ”byhage” som rammes inn av lavere boligbebyggelse mot Grenseveien og Haslevollen, samt barnehagen. Et så stort sammenhengende uteareal i et nytt boligprosjekt er en unik kvalitet, heter det i notatet.

Nok et storprosjekt på Hasle

Møller Eiendom og Haslevollen Eiendom vil bygge 90.000 kvadratmeter bolig og næring ved Hasle T-banestasjon.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter skrev i januar om Eiendomsspar sitt Gigantprosjekt på Hasle. Nå er Møller Eiendom og Haslevollen Eiendom i gang med et enda større prosjekt like ved. De to selskapene, som eier mesteparten av det 31,3 mål store området mellom Økernveien, Grenseveien, Haslevangen og Haslevollen, har inngått et samarbeid om en felles omregulering av kvartalet til boliger og næring.

Selskapene har invitert a-lab, SJ Arkitekter, Grape Architects og Lund Hagem Arkitekter til parallelloppdraget ”Haslevollen – Der Hovinbyen møter byen”. Hensikten er å få belyst ulike helhetsgrep og utviklingsmuligheter for området.

I bestillingen av oppstartsmøtet hos Plan- og bygningsetaten oppgir tiltakshaverne gjennom Civitas at antatt maksimal utnyttelse er 90.000 kvadratmeter, hvorav 50.000 er bolig og 40.000 næring. Samme sted fremgår det at bebyggelsen vil få varierte høyder med utgangspunkt i 7-15 etasjer for næringsbebyggelse og 4-12 etasjer for bolig.

I dag består området primært av næringsbebyggelse, som totalt utgjør 32.000 kvadratmeter BTA. Kontorbygget i Økernveien 94, som eies av Møller Eiendom og hvor NAV er største leietaker, kan bli gjenbrukt i prosjektet.

Vinnerforslaget fra parallelloppdraget vil, med nødvendige tilpasninger, danne grunnlaget for gjennomføringen av en reguleringsprosess for området. Utbyggernes evalueringskomité mener at alle fire team har bidratt til interessante løsninger for både boliger og næring, men fremhever forslagene til a-lab og Lund Hagem Arkitekter når det kommer til helhetsgrep.

Evalueringskomiteen mener også det er naturlig å bruke næring som skjerm mot Økernveien med bolig bak. Dette blir beskrevet som ”en naturlig organisering både med tanke på sol, støy og funksjoner”.

Av notatet om Parallelloppdrag Haslevollen fremgår det også at boligene bør være det som fremheves i kvartalet, både i arkitektonisk utforming og når det gjelder høyder. Komiteen skriver også at det nordøstre hjørnet av kvartalet kan være en god plassering for et eventuelt boligtårn.

Lund Hagem Arkitekter foreslår boligbygg på 2-20 etasjer og har dermed det høyest foreslåtte bygget.

– Hovedgrepet er flere høye boligtårn som gjør det mulig å anlegge et stort sammenhengende uteareal, en ”byhage” som rammes inn av lavere boligbebyggelse mot Grenseveien og Haslevollen, samt barnehagen. Et så stort sammenhengende uteareal i et nytt boligprosjekt er en unik kvalitet, heter det i notatet.

Forslag Grape Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

Forslag a-lab.

 

 

 

 

 

 

 

Forslag Lund Hagem.

 

Powered by Labrador CMS