Det høyeste bygget i prosjektet kan bli på 15 etasjer.

Gigantprosjekt på Hasle

Eiendomsspar har planene klare for den 25 mål store tomten ved Hasle T-banestasjon.

Publisert

I april 2014 overtok Eiendomsspar hele eiendommen i Økernveien 115 på Hasle i Oslo. Frem til da hadde selskapet eid den 50/50 sammen med Solist Investor gjennom Bileiendom Invest AS.

Økernveien 115 huser i dag Bilia Økern – en autorisert merkeforhandler og -verksted for Volvo og Ford- samt bilutleie.

Eiendommen er beliggende ved Hasle T-banestasjon og det omfattende prosjektet Hasle Linje i regi av Höegh Eiendom og AF Gruppen. Det er også kort vei til Økern, hvor utbyggingsprosjektene nærmest står i kø. Blant annet skal Steen & Strøm skape en bydel som inkluderer 163.000 kvadratmeter med badeland, kino, boliger og kultur – i tillegg til ett av Oslos største kjøpesentre.

Eiendomsspar er nå i gang med å omregulert Økernveien 115 fra industri til bolig og noe næring.

Av dokumentene i forbindelse med det avtalte oppstartsmøtet 6. januar, fremgår det at Eiendomsspar ønsker å bygge 62.000 kvadratmeter lyse BTA på tomten. Dette skal i hovedsak være boliger. Næring vurderes opp mot den støyutsatte Økernveien.

I forslaget, som Arcasa Arkitekter har utarbeidet på vegne av Eiendomsspar, legges det opp til en bebyggelse med varierte høyder på 7-15 etasjer.

– På bakgrunn av overordnede føringer ønskes det utviklet et prosjekt med bymessige kvaliteter, høy arealutnyttelse og gode uterom. Organiseringen av bygningsvolumene danner tre romslige, grønne gårdsrom med gode solforhold, heter det i konseptbeskrivelsen.

Plan- og bygningsetaten er positiv til at området utvikles med boliger, handel og næring, samt at det legges opp til tett bybebyggelse med henvendelse mot gate. Men for Eiendomsspar er det trolig en strek i regningen at etaten vil bevare Bilia-bygget og integrere det i prosjektet.

– Hovinbyen er generelt fattig på viktige kulturminner og kulturmiljøer som kan bidra til å gi området identitet og tidsdybde. Den gamle salgshallen til Isberg (nå Bilia) er et av få eksisterende næringsbygg i området med klare arkitektoniske kvaliteter og potensial som identitetsbyggende objekt. Bygningen er derfor tatt inn i «Kulturminnegrunnlag for Hovinbyen» som et bevaringsverdig objekt, uttaler Plan- og bygningsetaten.

I likhet med Byantikvaren mener imidlertid etaten at bygget er mer robust for endringer enn tradisjonelle bevaringsobjekter. Plan- og bygningsetaten kan derfor anbefale ”at man undersøker mulighetene for en påbygging og/eller andre grep som innebærer en større grad av transformasjon”.

 

Powered by Labrador CMS