GJENVALGT: Administrerende direktør. Øyvind Mork i Asplan Viak er gjenvalgt som styreleder i Powerhouse. (Foto: Nicolas Tourrenc)

Fortsetter som styreleder i Powerhouse

Styret i Powerhouse har gjenvalgt administrerende direktør Øyvind Mork fra Asplan Viak som styreleder i Powerhouse.

Publisert

– Mork har gjort en meget god jobb i det året han har vært styreleder, og det er viktig med kontinuitet i ledervervet fordi vi har flere nye prosjekter på gang, sier Kim Robert Lisø, som er leder for Powerhouse-samarbeidet.

Mork (62) er utdannet ved NTNU med energiteknikk som hovedfag. Han har vært administrerende direktør i Asplan Viak siden 2006.

Les også: Inn som konstituert daglig leder av Clemens Eiendom

Les også: Slutter i HAV Eiendom

Powerhouse er et samarbeid som ble dannet for å utvikle spisskompetanse innen planlegging, utforming og utførelse av ambisiøse og bærekraftige plusshus-konsepter. Norsk næringsliv har gjennom Powerhouse-samarbeidet bygget opp en bred kompetanse rundt slike bærekraftige bygg. Målet er å skape nye prosjekter både i Norge og internasjonalt.

Samarbeidet har allerede rehabilitert Powerhouse Kjørbo, et kontorbygg utenfor Oslo som sannsynligvis er det mest miljøvennlige, rehabiliterte kontorbygget i verden. I høst starter arbeidet med Drøbak Montessori ungdomsskole, som er et nybygg som skal stå ferdig til skolestart neste år.

Les også: Returnerer til Stor-Oslo Eiendom

Les også: Hammervoll Pind henter fra Plan- og bygningsetaten

Fakta om PowerhousePowerhouse representerer et samarbeid om utvikling av plusshus og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta, rådgivningsselskapet Asplan Viak og aluminiumprofilselskapet Sapa.

Powerhouse-samarbeidet definerer plusshus som et bygg som produserer mer ren og fornybar energi over livsløpet på 60 år enn det som blir brukt til produksjon og transport av alle materialer som inngår i bygget, til oppføring og drift av bygget – og til slutt avhending.

Les også: Petter Eiken blir sjef i Bane Nor

Les også: Fra Stor-Oslo Eiendom til Bonum

Les også: Erik Lund ny styreleder i BundeGruppen

Powered by Labrador CMS