Solgt! Kjøper! Konverteres!

Flere store nyheter fra Aberdeen Eiendomsfond Norge 1.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev for drøye to uker siden at eiendomsfondet vil selge rundt 18 000 kvadratmeterstore Eivind Lyches vei i Sandvika for en boligkonvertering. Fondsleder Knut Haraldson i Aberdeen opplyste til NE nyheter at Bærum kommune jobber med en ny områdereguleringsplan og skal være kommet ganske langt.

– I våre øyne ligger denne eiendommen på den beste tomten for boligutvikling på Hamang. Vi har derfor jobbet mot en boligkonvertering for eiendommen, i lys av dette er det nå naturlig å vurdere et eventuelt salg av eiendommen, sa Haraldson for to uker siden.

Konverterer på FornebuNå foreligger rapporten for andre kvartal til Aberdeen Eiendomsfond Norge 1. I rapporten bekrefter Aberdeen at de arbeider med en boligkonvertering for eiendommen. Men det gjelder også Fornebuveien 38-40.

Dette er en kontoreiendom på snaue 13 000 kvadratmeter, og der det ved halvårsskiftet var bare 0,8 år igjen av leiekontraktene. Aberdeen innrømmet i fjerdekvartalsrapporten i fjor at det var utfordringer knyttet til utleiesituasjonen i bygget.

Konklusjonen er nå at en boligkonvertering er mer hensiktsmessig i bygget, som huser Widerøes Flyselskap. Årlige leieinntekter utgjør 17,1 millioner kroner, så som en kontaktstrømeiendom med noe lengre leiekontrakter, hadde eiendommen trolig kunne selges for bortimot 300 millioner kroner.

Selger ved SpektrumSå var det salget. 18. mai inngikk Aberdeen en avtale om salg av Sonja Henies plass 4, altså ved Oslo Spektrum/Radisson Blu Plaza. Dette er en kontor/handelseiendom på 7212 kvadratmeter, og der årlige leieinntekter utgjør 13,6 millioner kroner. Gjenværende leietid er 4 år.

Aberdeen opplyser ikke om salgssum, men med eksempelvis en yield på rundt 5-5,25 prosent og 12,5 millioner i netto leieinntekter, indikerer det rundt 240 millioner. Kjøper er ifølge transaksjonssjef Jens Petter Guthus i Aberdeen Norges Varemesse.

Aberdeen skriver i rapporten at kjøper fra 18. mai betaler leie for eiendommens ledige lokaler, og han har godtatt oppgjør i løpet av de neste 24 måneder. Dette er i henhold til beslutning fra Aberdeen Eiendomsfond Norge 1.

Sentralt i TrondheimSå var det kjøpet. Fondet ga i slutten av juni budaksept for kjøp av en «sentralt beliggende kontoreiendom i Trondheim». Eiendommen har ifølge rapporten lange leiekontrakter med solide leietakere. Aberdeen skriver at ytterligere informasjon gis når kjøpekontrakt er signert og eiendommen er overtatt.

Ifølge Guthus pågår det for tiden en due diligence-prosess for eiendommen, og han vil derfor ikke si hvilken eiendom det gjelder.

Eiendomsfondet oppnådde for øvrig i andre kvartal en totalavkastning på 1,6 prosent og kan vise til 4,0 prosent hittil i år. Annualisert avkastning siden oppstart er 7,0 prosent. Markedsverdien av fondets eiendommer per 30. juni 2016 var 6761 millioner kroner. Verdivurdererne godtok for foregående kvartal en verdiøkning i porteføljen på 42 millioner kroner, tilsvarende 0,6 prosent.

Foto: Helge Høifødt

Powered by Labrador CMS