Foretrekker salg

Fortin kan komme til å selge datterselskapet SveaReal til én stor kjøper.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Fortin eier 78 prosent av det svenske eiendomsselskapet. I januar ble det kjent at SveaReal har gitt DNB, Pareto og Swedbank oppdraget med å vurdere forutsetningene for en eierspredning og notering av selskapets aksjer på NASDAQ OMX Stockholm (bildet) i løpet av 2014.

Men nå skriver Fastighetsvärlden at hovedeier Fortin foretrekker et salg, og at salgsprosessen er i gang. Det skal også ha vært interesse for kjøp av deler av porteføljen, men det skal ikke Fortin være interessert i.

Fortin vurderte i begynnelsen av 2013 både et salg og en børsnotering for SveaReal. Selskapet ble refinansiert sommeren 2012, da det ble hentet inn 400 millioner svenske kroner

Fortin er den helt dominerende eieren i selskapet, andre småaksjonærer er blant annet Stiftelsen UNI med 2,5 prosent og Trondheim Kommunale Pensjonskasse med 2,3 prosent.

Eiendomsporteføljen til SveaReal bestod ved årsskiftet av 81 eiendommer med en samlet verdi på om lag 7 milliarder svenske kroner. Leieinntektene i 2013 utgjorde 663 millioner kroner, mens samlet utleibart areal er 839 000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS