Atlantis til Nydalen

Atlantis Medisinske Høyskole har inngått en 15-årig leiekontrakt i Nydalen på nærmere 4000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev i februar at NAI FirstPartners hadde fått oppdraget med å fylle opp Sandakerveien 116 (se foto). Handelshøyskolen BI eier hundre prosent av Sandakerveien 116-118 AS, men det tyske fondet Union Investment Real Estate GMBH eier blokk D på 6100 kvadratmeter og er oppdragsgiveren til NAI.

Atlantis tar høsten 2012 i bruk arealet på ca. 4000 kvadratmeter i Sandakerveien 116. De flytter fra Sjømannsskolen på Ekeberg, som skal ombygges til videregående skole. Tilpasningsarbeidenei Nydalen er godt i gang for å bli ferdig til semesterstart. Deler av lokalene er ifølge partner og daglig leder Eiliv Christensen i NAI FirstPartners omgjort til auditorier og klasserom.

Tekniske grep– Noen tekniske grep er foretatt. Men bygget er i utgangspunktet til dels tilpasset og forberedt for dette, sier Christensen til NEnyheter. Skolen får topp moderne auditorier, klasserom, studentklinikk, samt læringssenter med bibliotek og romslige studie-/leseområder.

Eiliv Christensen sier det var godt å få signaturene på plass etter en lang forhandlingsprosess.Union Investment Real Estate GMBH skal være svært tilfreds med å få det de omtaler som en solid og fremtidsrettet leietaker til lokalene

– Hadde Atlantis andre alternativer enn Nydalen?– Ja, vi vet at de har hatt andre alternativer. Dette objektet ble valgt, fordi vi fikk til en god løsning, og det er som kjent det som betyr mest for leietakeren. Nydalen er en attraktiv bydel med et stort og variert spekter av virksomheter – både private og offentlige – og har et godt servicetilbud og mange miljøelementer, svarer Christensen.

Opp mot 1800 per m2Han tilføyer at det er heller ingen ulempe med god offentlig kommunikasjon i Nydalen, samt at Handelshøyskolen BI ligger der. Leienivået i Nydalen ligger generelt på 1600-1800 kroner kvadratmeteren.

– Nivået er ved det øvre nivået som er antydet. Partene er enige om ikke å oppgi detaljer, kommenterer Christensen.

Atlantis Medisinske Høgskole er en privat høyskole som tilbyr studier i Oslo, Malaga (Spania) og på nettet. Dette skoleåret har høyskolen ca. 1000 studenter fordelt på de ulike studieprogrammene og studiestedene. I det nye skolebygget er det tatt høyde for en økning i studentantallet.

60 prosentNAI har med Atlantis på plass leid ut ca. 60 prosent av kontorlokalene som meglerselskapet haroppdrag på i Sandakerveien 116. Ifølge Eiliv Christensen er det flere interessenter til de resterende ca. 2000 kvadratmeterne med kontorarealer. For lokalene på gateplan skal det også være en større interesse enn tidligere.

Powered by Labrador CMS