Over 3000 kroner per m2

DNB Livs kjøp av DNB-komplekset i OperaKvarteret indikerer en leiepris på godt over 3000 kroner kvadratmeteren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mandag morgen kom meldingen om at DNB Liv hadde kjøpt DNBs nye hovedkvarter i Bjørvika.  Kjøpesummen er 4,8 milliarder kroner for om lag 80 000 kvadratmeter med næringsarealer. Det tilsvarer en kvadratmeterverdi på ca. 60 000 kroner. I tillegg skal DNB leie rundt 6000 kvadratmeter, som ikke inngår i transaksjonen.

Brutto direkteavkastning er ifølge partene i overkant av 5,3 prosent. Men adm. direktør Tom Rathke i DNB Liv sier til NEnyheter at eierkostnadene i de tre byggene er svært lave, under 4 prosent. Antakelig snakker vi om eierkostnader rundt 100 kroner kvadratmeteren. Netto yield for giganttransaksjonen ligger derfor i området 5,2 prosent.

Ingen av partene vil ut med den eksakte leieprisen per kvadratmeter som DNB skal betale. DNB inngikk allerede i 2008 en leiekontrakt med utbyggeren Oslo S Utvikling, der leien fullt ut skal indeksreguleres frem til innflytting. Endelig leiepris og kontrakt fastsettes ikke før på innflyttingstidspunktet.

Men med 4,8 milliarder kroner i kjøpesum og en brutto yield på i overkant av 5,3 prosent, tilsvarer det drøyt 255 millioner kroner i årlige leieinntekter/leieutgifter. Det gir i så fall en gjennomsnittlig kvadratmeterleie på nærmere 3200 kroner for de 80 000 kvadratmeterne som er kjøpt, men som nevnt er endelige leiebetingelser ikke fastsatt.

Deler av virksomheten til DNB er ikke momspliktig, som trekker opp leien. Det er ellers antatt at leienivået i Barcode-rekken i gjennomsnitt ligger rundt 2800 kroner kvadratmeteren.

DNB skal leie tre bygg i OperaKvarteret: Midtbygget, som innflyttes 1. juli 2012, Vestbygget, som innflyttes 31. desember og 2012 og til slutt Østbygget, som skal være klar for innflytting per 31, desember 2013.

Til tross for stor interesse fra inn- og utland over lengre tid, var det ikke noen åpen budprosess om byggene de seneste månedene. I fjor høst bestemte OSU seg for å satse på DNB Liv, etter forutgående dialog helt siden mars 2010.

– Det har vært en betydelig interesse over lang tid, først og fremst for enkeltbygg, men det er har også vært interesse for å kjøpe helheten. Denne interessen har kommet fra både Norge og utlandet, sier viseadm. direktør Thor E. Thoeneie i Oslo S Utvikling til NEnyheter.

– Siden september i fjor har vi ført direkteforhandlinger med DNB Liv som førte frem til et konkret salg, fortsetter han.

Oslo S Utvikling har ifølge Lødøen nå leid ut alle næringseiendommene i OperaKvarteret, med unntak av ett lite bygg. Totalt er det snakk om 13 bygningskropper som står helt ferdig i løpet av 2014.2015.

Powered by Labrador CMS