Hotellsatsing til 1,6 mrd.

Scandic og Pandox gjør en av tidenes største hotellsatsinger i Norden.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Pandox skriver på hjemmesidene at de sammen med Scandic skal investere 1,6 milliarder svenske kroner i oppgradering og utvikling av 40 hoteller i Norden. Prosjektet gjennomføres i løpet av de nærmeste tre årene. Drøyt halvparten av hotellene som berøres, ligger langs veiene, mens de øvrige hotellene befinner seg i sentrale steder i byene.

Byhotellene som omfattes, er blant andre KNA-hotellet i Oslo (bildet), Malmen i Stockholm og Continental og Strand i Helsingfors. Scandic er altså operatøren, mens Pandox (se nedenfor) er hotelleier.

– Scandic skal fortsette å drive utviklingen med kreative løsninger. Vår fremgang ligger i omtanken for gjestenes behov og trivsel. Vi går ut fra vår historie, forsterker hjemmefølelsen på hotellene, skaper flere sosiale møteplasser og gir de 40 hotellene med 4000 rom ny innredning og design som møter fremtidens behov, uttaler adm. direktør Anders Ehrling i Scandic i en pressemelding.

Det nye hotellkonseptet skal preges av fleksibilitet og ikke-tradisjonelle løsninger som dekker nye familiekonstellasjoner, reisemønster og trender. Det gjelder hele veien fra parkering, resepsjon, lobby, restaurant til hotellrommet.

– Det her er en av de største felles investeringsavtalene noensinne som er opprettet mellom en hotelloperatør og en eiendomsbesitter i Norden. Satsingen er verdiskapende og strategisk viktig både for Scandic og Pandox som gjør investeringen gjennom sitt interesseselskap Norgani. Vi fortsetter å utvikle vår portefølje og gjør nå en særskilt satsing på de hotellene som nylig ble kjøpt og som har behov for investeringer, sier adm. direktør Anders Nissen i Pandox.

Pandox (Eiendomsspar og Sundt AS 50 prosent hver) tok over Norgani-kjeden fra Norwegian Property høsten 2010. Hotellene hadde et oppgraderingsbehov, og Christian Ringnes lovet i august i fjor at de skulle bruke 500 millioner kroner på hotellene innen ett år. Etter oppkjøpet av Norgani blir Pandox ett av Europas ledende hotelleierselskap.

I fjor satt Pandox igjen med et resultat på 308 millioner svenske kroner.

Scandic er markedsleder i Norden på operatørsiden, med 160 hoteller og 30 000 rom. Kjeden bygger blant annet Norges mest energivennlige hotell på Vulkan-tomten på Grünerløkka og utvikler for tiden også et hotell på Fornebu. 

 

Powered by Labrador CMS