Satser tungt i Västerås

Logistikkeiendomsselskapet Northern Logistic Property (NLPR) skal bygge et moderne logistikkbygg på 10 100 kvadratmeter i Västerås.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NLPR opplyser i en børsmelding torsdag at de har inngått en 10-årlig leieavtale med emballasjeselskapet Sateba. Denne leieavtalen tar forbehold om gjennomføring av et tomtekjøp fra Västerås kommune, samt at NLPR oppnår byggetillatelse for det planlagte bygget. NLPR har inngått en totalentrepriseavtale med entreprenøren Logistic Contractors, som er spesialisert på å  bygge lager- og logistikkbygg. 

NLPR opplyser i børsmeldingen at de har kjøpt råtomten på 25 000 kvadratmeter fra kommunen. I tillegg har selskapet opsjon på kjøp av ytterligere areal på ca 65 000 kvadratmeter.

NLPRs leieavtale med Sateba er en såkalt trippelnettavtale. Det betyr at NLPR tar kostnadene for å vedlikeholde tak, mens alle andre kostnader og ansvar ligger på leietakeren. Den årlige leien fra bygget utgjør 7,5 millioner svenske kroner, med 100 prosent årlig konsumprisjustering. NLPR venter at bygget er klart til innflytting primo desember 2011.

Bygget vil ifølge børsmeldingen ha en innvendig fri høyde  på 10 meter og ha 18 porter. Arealet på 10 100 kvadratmeter fordeler seg med 9600 kvadratmeter lager, 450 kvadratmeter kontorer og sosiale rom, og 50 kvadratmeter med øvrige lokaler.

– NLPR har gjennom flere kvartaler uttalt at videre utvikling av selskapet gjennom nybygging er en  prioritert oppgave. Dette er vår første leveranse av nybygg siden vi i september 2009 leverte et nybygg til Green Cargo i Haninge utenfor Stockholm. Jeg er meget tilfreds med denne utviklingen og håper vi kan komme i posisjon med flere nybygg over de neste årene, sier styreleder Per Kumle i NLPR i børsmeldingen.

Tomten de skal bygges på, ligger i Hacksta  industriområde, som er et såkalt “A-läge” for lager- og logistikkeiendommer i Västerås, som er en by med drøyt 100 000 innbyggere, drøyt 10 mil vest for Stockholm.

ICA, som er den desidert største leietakeren til NLPR, har sitt hovedlager i samme område. Dette bygget er det største logistikkbygget NLPR eier og er på 104 000 kvadratmeter. Sateba har en avtale med ICA om håndtering av emballasje- og transportrelaterte tjenester, om reparasjon og sortering av lastepaller, returhåndtering osv.

Avtroppende konsernsjef Per Gunnar Rymer (nå Faktor Eiendom) opplyste i forbindelse med tredjekvartalstallene at NLPR har totalt 150 000 kvadratmeter med eiendom som de har muligheter til å utvikle, men 50 000 kvadratmeter av dette vil ikke bli utviklet i nær fremtid.

I mai 2010 inngikk NLPR en stor leiekontrakt med Scandinavian Supply Chain i Växjö i Småland (bildet).

NLPR-aksjen steg 5,3 prosent til 23,90 kroner på Oslo Børs torsdag i et fallende marked. DnB NOR-analytiker Simen Mortensen tror aksjen kan stige til 35 kroner på ett års sikt.

Powered by Labrador CMS