Overkjørte Plan- og bygningsetaten

Steen & Strøm har fått tilnærmet fullt gjennomslag i Byrådet for sine planer på Økern.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Plan – og bygningsetaten (PBE) har vært skeptisk til Steen & Strøms planer for en storstilt utbygging av Økern sentrum. Steen & Strøm ville etablere et kjøpesenter (se illustrasjon) på hele 60 000 kvadratmeter i området. I tillegg ønsker selskapet å bygge ut kontor, allmennyttige formål (badeland, kultur, barnehage mm), hotell og ca. 160 boliger.

Men PBE syntes planene var altfor omfattende, og etaten fremmet derfor et eget alternativ, med maksimalt 25 000 kvadratmeter med forretninger og mer kontorarealer og allmennyttige formål. Ifølge PBE ville Steen & Strøms forslag innebære at Økern utvikles til å bli et regionalt bilbasert kjøpesenter i strid med Kommunedelplan for lokalisering av varehandel og annen service.

Men nå har Byrådet behandlet saken og langt på vei overkjørt PBE. Mellomforslaget er en klar seier for Steen & Strøm, de får tillatelse til å sette opp et shoppingsenter på 55 000 kvadratmeter. Det er tre ganger så stort som Oslo City, omtrent på høyde med nye Strømmen Storsenter, og ikke langt unna Sandvika Storsenter.

– Økern ligger midt i Oslos byggesone, tett inntil tre store hovedveier og med god T-banetilknytning, som vil bli enda bedre. Vi kan ikke tenke oss et bedre sted i Oslo å bygge et stort kjøpesenter, hotell og Badeland, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til Aftenpostens aftenutgave torsdag.

Foruten det store kjøpesenteret, inneholder også planen et badeland, hotell, kulturhus og 200 boliger. Saken er ikke endelig avgjort, Byrådet sender nå saken over til Oslo bystyre for en avgjørelse.

– Senteret vil henvende seg til ut til bygate, torg og møteplasser, og ikke bli et lukket senter som Sandvika. Jeg tror vi vil se en utvikling tilsvarende den som har vært i Nydalen, sier Bård Folke Fredriksen til Aftenposten.

Steen & Strøms totale utbygging av nye Økern sentrum kan bli opp mot 250 000 kvadratmeter, inklusive handel, kontor, boliger, barnehager og kultur. Med en gjennomsnittlig utbyggingskostnad på nærmere 20 000 kvadratmeter, snakker vi om totale investeringer på langt over 4 milliarder kroner.

Steen & Strøm lokker på hjemmesidene til Nye Økern sentrum med at ”Fremtidens lokalsamfunn finner du på Økern”. Målet er at området i 2015 skal være et av Oslos beste steder, med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, badeland, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon.

Illustrasjon: Steen & Strøm

Powered by Labrador CMS