Avantor fikk ja i Nydalen

Bystyret i Oslo gir Avantor grønt lys for 33 500 kvadratmeter nye næringslokaler i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Nydalsveien 16–26 har vært under omregulering og er i dag regulert til en blanding av industri og kontorformål. Avantor har fremmet forslag om regulering til blandet bebyggelse for kontorer, forretninger, bevertning, lager og boliger, med et maksimalt tillatt bruksareal (BRA) på 45 000 kvadratmeter.

Avantor ønsker at næringsdelen skulle utgjøre inntil 35 000 kvadratmeter, hvorav forretninger inntil 4000 kvadratmeter, og boligdelen minimum10 000 kvadratmeter.

27. oktober vedtok Oslo bystyre byutviklingskomiteens innstilling, mot 3 stemmer (Rødt). Avantors forslag er marginalt redusert, det ønskede næringsarealet på 35 000 kvadratmeter er redusert til 33 500 kvadratmeter.

Hele planområdet er på ca. 44 dekar, ligger langs vestsiden av Nydalsveien, og strekker seg fra Kristoffer Aamots gate i sør og opp mot Gullhaug torg i nord. Avantor AS er altså eieren av tomten og brukt COWI AS som konsulent.

Området foreslås omregulert fra industri (Christiania Spigerverk med mer) til et byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, lager og allmennyttig formål (kultur, undervisning, treningssenter).

Planforslaget som bystyret er gått med på, innebærer mulighet for bygging av inntil 43 500 kvadratmeter BRA over terrenget. Av dette skal altså boligdelen utgjøre minst 10 000 kvadratmeter.

Næringsbebyggelsen settes altså til maksimum 33 500 kvadratmeter over terrenget, inkludert forretninger på 4000 kvadratmeter. Høydene går fra fire etasjer og opp til en høy femte etasje mot Nydalsveien. Plan- og bygningsetaten har anbefalt planforslaget.

Næringsarealene er i hovedsak orientert mot Nydalsveien og boligene mot et felles grøntanlegg i vest. Bebyggelsen foreslås anlagt med en byggehøyde i tre til fem etasjer. Den høyeste delen av bebyggelsen foreslås anlagt inn mot Nydalsveien.

Avantor har fått et par store leietakere denne høsten. For en måned siden ble det kjent at Egmont skal flytte inn til nettopp Nydalsveien 16-26 og 12 700 kvadratmeter. Det nye Egmont-bygget er planlagt å stå ferdig i 2012.

Statnett signerte 1. oktober en kontrakt på 22 000 kvadratmeter med Avantor. 800 Statnett-ansatte flytter inn i begynnelsen av 2013.

Men Avantor må også finne nye leietakere etter ErgoGroup, som flytter fra Nydalsveien 28 og 22 000 kvadratmeter. I tillegg flytter fusjonspartneren EDB Business Partner (bank og finans) fra Gullhaug Torg 4 A og 17 000 kvadratmeter. Begge disse byggene er eid av Storebrand, og leiekontraktene går ut ved årsskiftet.

Illustrasjon: Avantor

Powered by Labrador CMS