DnB NOR kjøper i Mölndal

DnB NOR følger etter Aspelin Ramm Gruppen og satser på eiendomsmarkedet i Mölndal.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev for to uker siden at Aspelin Ramm Gruppen hadde kjøpt en større utdanningseiendom i Mölndal, noen kilometer sør for Göteborg sentrum. Nå følger DnB NOR Markets opp den norske lille oppkjøpsbølgen i området. Meglerhuset kjøpte i oktober en 9600 kvadratmeter stor logistikkeiendom (bildet) for 124 millioner svenske kroner.

– Eiendommen ligger i et lager/kombinasjonseiendomsområde i Mölndal, og leietakeren er farmasiselskapet Astra Tech. Hovedkontoret til Astra Tech ligger like i nærheten av lokalene, så det er ikke mye kontorarealer, forteller Fredrik Bø, leder av DnB NOR Markets Investeringsprodukter, til NEnyheter. Astra Tech er eid av giganten Astra Zeneca, og Bø tror dette logistikklokalet er hensiktsmessig for Astra Tech.

Nybygg– Det er et nybygg som ble oppført av Skanska for to år siden. Som eiendomsutvikler har de ikke ønsket å selge bygget når det var ferdig oppført. Dette er et høykvalitetsbygg. Et farmasiselskap har strenge krav til sikkerhet, brann og innbrudd, så dette er ikke et enkelt stålbygg, sier Bø.

– Hvorfor kjøpte dere denne eiendommen nå?– De svenske makroøkonomiske utsiktene ser bra ut, og vi får kjøpt eiendommen til en pris som gir en hyggelig yieldspread. Logistikkmarkedet følger mye den makroøkonomiske utviklingen, og vi ser en større aktivitet i den svenske økonomien fremover. Dette markedet er heller ikke så volatilt og har en mer stabil kontantstrøm. Dessuten er det åtte års gjenværende løpetid av kontrakten, svarer Bø.

Yielden basert på løpende leieinntekter ligger rundt 7 prosent, og de svenske lange swaprentene er på rundt 2,75 prosent, altså et godt stykke under de norske tilsvarende rentene. 

Utfordrende– Men det svenske lånemarkedet er noe mer utfordrende enn det norske, og det er ikke så lett å skaffe seg finansiering, forteller Bø

– Ja, hvordan er eiendommen finansiert?– Det er et noe mindre attraktivt lånemarked i Sverige enn i Norge, men vi har en belåning av eiendomsverdien på ca 65 prosent. Vi ser det kan være en mulighet over tid til å oppnå noe bedre betingelser i markedet.

Eiendommen skal nå selges ut til større private investorer i Norge. Ettersom det er et nybygg DnB NOR har kjøpt, er det ikke mye å videreutvikle.

– Kjøpet er et ”asset play”, der den løpende leien gir en god kontantstrøm til egenkapitalen, og en eventuell ytterligere bedring av transaksjonsmarkedet kan gi en mulighet til å selge eiendommen videre, sier Bø. Han har et godt håp om å oppnå en høyere salgspris hvis muligheten skulle dukke opp i løpet av den gjenværende leieperioden.

Ingen budrunderPrisen er altså 124 millioner svenske kroner. Det skulle gi en kvadratmeterpris for den 9600 kvadratmeterstore eiendommen på om lag 13 000 svenske kroner.

– Det var ingen budrunder om eiendommen, men en direkte forhandling, der betingelsene ble fastlagt rett før sommeren. Skanska har etter oppføringen ønsket å selge eiendommen, og jeg tror prisen var i det nedre området de kunne tenke seg å selge på, sier Fredrik Bø.

Foto: DnB NOR Markets

Powered by Labrador CMS