Frykter utfisjonering og emisjon

DnB NOR-analytiker Simen Mortensen frykter en utfisjonering av Norgani og påfølgende emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Som NEnyheter skrev onsdag, ville ikke ledelsen i Norwegian Property (NPRO) gi noen klare signaler på halvårspresentasjonen om hotelleierselskapet Norganis videre skjebne. Alt konsernsjef Olav Line ville ut med, var at ”det jobbes med parallelle prosesser”. Noen nye signaler om Norgani kommer ikke før det endelige utfallet er klart, men en avgjørelse tas i løpet av året.

Simen Mortensen (bildet) frykter i en oppdatering etter halvårsresultatet at det ender i en separat børsnotering av Norgani. Det mener Mortensen vil kreve en emisjon på 700 millioner kroner for NPRO for å nedbetale gjelde til OPAS, som ble pådratt under oppkjøpet av hotellkjeden.

DnB NOR-analytikeren skriver at man ikke ble noe klokere av signalene som ble gitt onsdag. Det kan være lurt av ledelsen, for ikke å avsløre eventuelle detaljer rundt en budgivningsprosess, men han føler seg ”forlatt i mørket”.

NPRO har en låneandel (loan to value) på 74,2 prosent, mens Norganis tilsvarende andel ved halvårsskiftet var 69,1 prosent. Simen Mortensen mener det vil bli vanskelig å forsvare en separat børsnotering av Norgani uten å redusere gjelden på ca 700 millioner.

Blir det derimot et salg av Norgani, anser DnB NOR-analytikeren dette som vellykket hvis salgssummen overskrider de bokførte verdiene på 8,9 milliarder kroner. Da er også NPRO ”trygg”.

Om regnskapstallene til NPRO er det ifølge Mortensen ikke mye å si, de var omtrent på linje med forventningene. Han opprettholder derfor kjøpsanbefalingen av NPRO-aksjen og et tolvmåneders kursmål på 12 kroner. Det indikerer at NPRO handles til yieldnivåer i 2011 på 6,3-6,5 prosent, identisk med nåværende vurdert nettoyield i kontorporteføljen.

Simen Mortensen har tatt ned anslaget for inntekter i 2010 fra 1777 millioner kroner til 1766 millioner. Driftsresultatet (EBIT) er justert ned fra 1479 millioner kroner til 1464 millioner, mens resultatet før verdijusteringer så å si er uendret, det samme er fortjeneste per aksje (0,69 kroner).

Anslaget for oppskrivninger av eiendommer er riktig nok oppjustert fra 47 millioner kroner til 162 millioner, men dette motvirkes av økte tap på sikringsforretninger, fra -135 millioner kroner til – 286 millioner.

For 2011 er spådommen at NPRO vil sitte igjen med 84 øre i fortjeneste per aksje, eller 419 millioner kroner. Topplinjen neste år ventes å havne på 1803 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS