Line vil ikke prioritere

Olav Line vil ikke svare på om utfisjonering av hotelleierselskapet Norgani har førsteprioritet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

DnB NOR-analytiker Simen Mortensen skrev i en oppdatering tirsdag om Norwegian Property at alles øyne er rettet mot hva som skjer med Norgani. Mortensen håpet på noen nye signaler om Norganis videre skjebne, men ble i likhet med andre skuffet under kvartalspresentasjonen til Norwegian Property i Oslo onsdag morgen.

Når man hører hva Olav Line vektlegger og vektleggingen i rapporten, kan det virker som en utfisjonering er førstevalget. Men så enkelt er det ikke. Selskapet skriver i kvartalsrapporten at det pågår kontinuerlige søk i markedet om et mulig salg, og disse anstrengelsene baserer seg på interesse fra potensielle kjøpere. På konkret spørsmål om hva som er førsteprioritet, får man ikke noe klart svar.

– Vi kjører parallelle prosesser. Hva vi til slutt velger, er en ganske kompleks problemstilling. Det henger sammen med flere forhold, og ikke bare pris. Men vi må se på hva som gir den beste løsningen for aksjonærene, sier Olav Line til NEnyheter.

Et kompliserende forhold er långiverne, på grunn av den fortsatt høye gjeldsandelen. Norwegian Property har en låneandel (loan to value) på 72,4 prosent ved halvårsskiftet, og det langsiktige målet er å få denne ned til 60-65 prosent. Norgani har en lavere loan to value enn kontordelen av nåværende Norwegian Property. En ting er hva som er best for selskapene, en annen ting hva som gavner aksjonærene isolert sett.

Viktige momenter for den endelige avgjørelsen er å sikre den langsiktige finansieringen av eventuelt to selskaper. Målet er også å få til en kapitalstruktur i de to selskapene som skaper langsiktige verdier i porteføljen. Norwegian Property jobber i tillegg med å styrke Norgani med ressurser i nøkkelstillingene i selskapet.

– Bankene skal si sitt, bekrefter Line.

Simen Mortensen skrev i oppdateringen at Norwegian Property ved et salg bør ha minimum bokførte verdier på 8,9 milliarder kroner. Olav Line ville under presentasjonen ikke si noe om hva som er en akseptabel salgssum.

– Vi ønsker ikke å si noe om prisen, vi er midt inne i prosessen, sa Line.

Olav Line fastholder at det vil skje en splitt av selskapene i løpet av 2010, men vil ikke konkretisere nærmere. Norwegian Property har sammen med meglerhuset ABG Sundal Colliers lagt et løp, og signalet nå er at en oppdatering om prosessen ikke vil bli gitt før det er tatt en endelig avgjørelse.

– Vi har jobbet intenst sammen med bankene, hvorav to syndikater, om en finansiering av en fisjon. Men det pågår en parallell prosess med et salg, vi kjører parallelle prosesser. Vi har sagt at det kommer en splitt i år og jobber etter den planen. Dere må respektere at vi så langt inne i prosessen ikke kan si særlig mye mer før vi er kommet i mål, sa Line til de fremmøtte.

Powered by Labrador CMS