Ingen nedskrivninger i Storebrand

Mens eiendomsverdiene raser, nekter Storebrand å skrive ned verdiene. Det siste halvannet året har ikke forsikringsselskapet skrevet ned eiendommene sine med en krone.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det siste årets elendige marked for næringseiendom har bidratt til at de store eiendomsselskapene har skrevet ned store verdier i regnskapene. Eiendomsverdiene har falt med rundt 20 prosent og i dag ble det kjent at børsnoterte Norwegian Properties bokfører tap på over 557 millioner kroner på eiendomsporteføljen i andre kvartal. Men i Storebrand  er ikke de direkteeide eiendommene skrevet ned med en krone det siste halvannet året. Det skrives Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er selskapet avhengig av å foreta en emisjon dersom det skulle komme en større nedskrivning på eiendommene. Livselskapet plikter å gi en årlig rentegaranti på 3,5 prosent på de forvaltede midlene. Dette tilsvarer 5,4 milliarder kroner. Dersom selskapet skulle skrevet ned eiendomsverdiene må Storebrand inn med ny egenkapital for å dekke kundenes garanterte avkastning.

– At de andre skriver ned sine eiendomsverdier er en indikasjon på hvordan markedet utvikler seg. Dette, sett i sammenheng med den tynne bufferkapitalen, gjør det påtrengende for investorene å få mer informasjon om Storebrands eiendomsportefølje, sier Pareto Securities-analytiker Haakon Bønes til Dagens Næringsliv.

Storebrand forsvarer imidlertid verdsettelsene av eiendommene.

– Sammenlignet med andre eiendomsaktører foretok vi svært konservative oppskrivninger av verdiene da markedene steg i 2006 og 2007, sier finansdirektør Odd Arild Grefstad i Storebrand til avisen.

Han forteller at selskapet går gjennom verdivurderingen hvert kvartal og tester den mot eksterne takster.

Powered by Labrador CMS