Møter motbør på Økern

Steen & Strøms planer om et 60 000 kvadratmeter stort kjøpesenter på Økern møter kraftig motbør.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aftenpostens aftenutgave skriver torsdag at Plan- og bygningsetaten frykter trafikkaos, og at senteret skal tappe andre bydeler for shoppingkunder.

Økern-senteret er fra så langt tilbake som 1969 og består i dag av 14 000 kvadratmeter med handel, fordelt på 25 butikker. Senteret er kjøpt opp av Økern Sentrum ANS (Steen & Strøm) og Storebrand med flere for 700 millioner kroner.

De nye eierne vil utvide senteret kraftig og har en investeringsramme på fire milliarder kroner. Planene inkluderer foruten shoppindelen på 60 000 kvadratmeter blant annet hotell, seks kinosaler, badeland, planetarium og mathall. Den totale utbyggingen omfatter hele 250 000 kvadratmeter.

Aftenposten skriver at Plan- og bygningsetaten tidlig uttrykte skepsis til planene, og at de strider mot de nye rikspolitiske bestemmelsne for kjøpesentre, som ble vedtatt i sommer. Etaten mener Steen & Strøm og de andre eierne må klare seg med 25 000 kvadratmeter.

– Vi mener kjøpesenteret er for stort og i strid med signalene som gis i de nasjonale retningslinjene, uttaler informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig i Plan- og bygningsetaten til Aftenposten. Hun sier de er bekymret for trafikktilstrømningen, og at andre områder kan bli drenert.

Utivklingsdirektør Henrik Larsen i Steen & Strøm sier han er kjent med innvendingene, men at det ikke er aktuelt å gjøre noe med de opprinnelige planene.

– Vi jobber videre med planene. På nyåret sendes reguleringsplanen ut på høring. Først da kommer Fylkesmannens formelle uttalelse, og det er den vi er spent på, sier Larsen.

Han viser også til Oslo kommunes knutepunktspolitikk, der Økern er blinket ut som ett av de viktigste knutepunktene for utvikling.

 

Powered by Labrador CMS