MÅ FRAKTES BORT: Mottakeren av UFOen må kunne garantere for at bygningen demonteres og transporteres bort i henhold til bransjemessige standarder

Windfeldt gir bort UFO på Lysaker

– Vi er opptatt av finne en god havn for denne bygningen, sier Lars Windfeldt, som må få den ikoniske bygningen flyttet i forbindelse med et forestående kontorprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Nylig dukket det opp en annonse på Finn.no med tittelen «UFO gis bort». UFOen som det vises til, er et ikonisk bygg som ble tegnet av arkitekt Njål Eide. Han var internasjonalt anerkjent som designer av ca. 40 cruise-fartøy for utenlandske og norskeide rederier. Han var også arkitekt i produksjonen av de første boligplattformene i Nordsjøen.

Lars Windfeldt.

På toppen av dette kommer den futuristiske kontorpaviljongen som har tegnet for sitt eget firma på begynnelsen av 1980-tallet, og som raskt fikk navnet«ufoen» på folkemunne. Den var et kjent landemerke og synlig fra E18 fra Bærum mot Oslo. På 1990-tallet, i forbindelse med utbyggingen av motorveien, ble bygningen flyttet noen hundre meter til dagens lokasjon nær Lysakerlokket.

Nå må UFOen flyttes fra tomten i forbindelse med at Lars Windfeldts selskap, Arcanum Eiendom, er i ferd med å omregulere et større planområde til kontorformål.

– Sammen med arkitektens familie er vi opptatt av finne en god havn for denne bygningen. Vi har ingen konkrete ønsker om plassering eller bruk, men det er viktig at den nye eieren tar vare på bygningen, sier Windfeldt.

De siste 10 årene bygningen brukt som lager, og bærer preg av vedlikeholdsetterslep. Den har også blitt brukt i tilknytning til en musikkvideo for artisten «Girl in Red».

Mottakeren av UFOen må kunne garantere for at bygningen demonteres og transporteres bort i henhold til bransjemessige standarder for prosedyre og sikkerhet.

Hør podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne, hvor Lars Windfeldt snakker om hvordan han tenker som eiendomsutvikler. Han forteller også om da han solgte sitt første selskap 32 år gammel, noe som nesten var forstyrrende, en enorm berg- og dalbane i Tele 1 og hvordan han gjorde en kule på Indekshuset.

Powered by Labrador CMS