Bolig:

SPA: En stor del av den ene etasjen er konstruert som en velværeavdeling med blant annet svømmebasseng.

Villaen til 200 mill blir den siste av sitt slag innenfor Ring 2

Råbygget på 1.300 kvadratmeter er, eller rettere sagt blir, Oslo sentrums største privatbolig i nyere tid.

Publisert

Tilbake i 2012 ble det rundt 50 år gamle huset i Kristinelundveien 14B på Frogner revet. Like etter begynte arbeidene med å bygge det store betongskjelettet som står der i dag med rominndeling og all infrastruktur på plass. Gjennom årenes løp støtte prosessen på flere store hindre, inkludert at prosjektlederen skjøt eieren i fjor vår.

Siden sto det meste på stedet hvil inntil eiendomsinvestor Christian Saure i Sterna Eiendom kjøpte det 1.300 kvadratmeter store råbygget i fjor sommer. Noen måneder senere fikk han med Asker-baserte Ansnes Eiendom AS og Petter Henrichsen på eiersiden, og de er nå klare til å forvandle dette til et hjem for nye eiere. Saure omtaler huset som den siste eiendommen av sitt slag i Oslo sentrum.

- Jeg tror ingen noen gang noen får bygge en så stor privatbolig innenfor Ring 2. Etter det vi kan se er det heller ikke bygd noe så stort i sentrum på flere tiår, sier han om det unike high end-prosjektet på den snaut 1,5 mål store tomta.

Kristinelundveien 14B.

Mange penger i bakken

De nye eierne har brukt flere måneder og mye penger på arbeid ingen ser resultatene av, nemlig å få orden på all infrastruktur i bakken som strøm, vann og avløp. Der det tidligere lå lass på lass med sprengstein og bygningsavfall i bakken ned mot den spanske ambassaden, er det nå dessuten anlagt en gresskledd skråning med egen gangsti.

De har også ryddet opp i det som skulle bli en underjordisk garasje, et tiltak som kommunen og naboen stoppet.

- Den har vi fylt igjen og sådd plen oppå. Alle nødvendige tillatelser er på plass fra kommunen, og den endelige rammetillatelsen ble bekreftet av Statsforvalteren i Oslo og Viken i oktober. Nå er vi klare til å begynne på selve huset etter at også betongen er sjekket og godkjent, påpeker Saure.

Kristinelundveien 14B er i dag et råbygg.

Selv som et betongskjelett er de fire tomme etasjene et imponerende skue, tydeligvis boltret arkitekt Niels Torp seg nærmest fritt på tegnebrettet i sin tid. Her ligger det klart til en standard de færreste kommer bort i, som rom til vinterlagring av biler, et svømmebasseng med undervannsvindu i den ene langsiden ut mot en kinosal der takhøyden er fire meter, og en bowlingbane. Heissjakta går selvsagt fra topp til tå og det er romslige uteplasser. Den lange vestveggen i hovedetasjen skal for det meste dekkes med glass for å slippe lyset og utsikten inn. Bassenget i kjelleren får dagslys fra oven via et glasstak over en gjennomgående sjakt samt et stort vindu mot vest, og Torp tegnet dessuten inn et glasstak tvers gjennom huset fra entreen og nesten bort til vestveggen.

En drøm for mange med tykk lommebok, med andre ord.

Men det er slett ikke sikkert alt det opprinnelig tenkte blir bygd.

Kjøper bestemmer

- Her er det selvsagt opp til kjøper å bestemme hvordan huset deres skal utformes, og vi vet at mange tenker annerledes eller har andre behov nå enn for ti år siden da huset ble påtenkt. Kinosalen, bassenget og flere av de andre spesialrommene kan brukes til noe helt annet enn det de opprinnelige eierne ville, påpeker daglig leder Magnus V. Haugland i Asker-baserte Ansnes Eiendom AS som eier 25 prosent av prosjektet. Dette er en del av Ansnes-konsernet som også er entreprenør.

Han sier dessuten det foreligger en verdivurdering på 100 millioner kroner.

- Og det er slik eiendommen framstår i dag – altså tomt og råbygg med ny infrastruktur. Det er vanskelig å spekulere i pris på den ferdige boligen da det avhenger av hvilke ønsker en kjøper har for eventuelle konstruktive endringer, overflater og kvaliteter, påpeker han.

Magnus Haugland.

Haugland påpeker imidlertid at de har gjort noen kvalifiserte vurderinger sammen med entreprenør som tilsier at det vil koste mellom 60 millioner og 100 millioner å ferdigstille boligen.

- Prisen avhengig naturligvis av hvilke valg som tas med tanke på konstruksjonen og planløsning. For eksempel kan flere vegger rives hvis kjøperen ønsker det, og det kan dessuten være muligheter for å gjøre om eiendommen til en tomannsbolig. Men i denne prisklassen vil nok kjøperen ha alt for seg selv, poengterer han.

Flere som vil kjøpe huset

Per dato er det ikke kommet inn noen konkrete bud på Kristinelundveien 14b, men Haugland forteller at de snakker med flere potensielle interessenter.

- Våre meglere Alexander Sandaas og Nicolai Valset i Privatmegleren melder om at det foreløpig er enten personer som enten bor i nærområdet i dag eller har en spesiell tilknytning til området generelt, sier han.

Å ferdigstille den gedigne eiendommen krever tid, men Haugland mener det hele kan stå ferdig om et par år hvis prosessen går på skinner.

- Det er vanskelig å si noe konkret rundt dette, men forholdene ligger i alle fall til rette for at den nye eieren raskt kan komme i gang med å ferdigstille en av Norges flotteste boligprosjekter, understreker han.

Powered by Labrador CMS