RÅ BELIGGENHET: Victoria Terrasse har en av Oslos aller beste beliggenheter.
RÅ BELIGGENHET: Victoria Terrasse har en av Oslos aller beste beliggenheter.

Vil selge Victoria Terrasse

Statsbygg vil selge Victoria Terrasse, som har en av Oslos aller råeste beliggenheter.

Publisert

I over ti år har det vært spekulasjoner om eiendommen Victoria Terrasse, som i dag huser Utenriksdepartementet. Estate Nyheter omtalte blant annet at planer om å gjøre om Victoria Terrasse fra kontor til boliger var på høring i 2012, og Plan- og bygningsetaten anbefalte endringene. Siden ble det bestemt at UD skulle bli med over i det nye regjeringskvartalet og nå har Statsbygg konkludert med at eiendommen skal selges.

Ifølge Aftenposten ser Statsbygg for seg at det kan bli både leiligheter, næring og hotell i bygningen, som ligger over Nationaltheatret stasjon. Statsbygg-direktør Harald Nikolaisen anslår ifølge avisen at eiendommen blir solgt for mellom 1 og 3 milliarder kroner. Samtidig er det klart at Oslo kommune vil ikke kjøpe.

Victoria Terrasse sto ferdig i 1890 og var da et boligkompleks på 124 leiligheter. Eierne fikk økonomiske problemer etter Kristiania-krakket i 1899 og staten kjøpte den i 1913. Under andre verdenskrig flyttet Gestapo inn i bygningen og nå er det altså Utenriksdepartementet som holder til i bygningen.

Powered by Labrador CMS