Tech:

FORVENTER ØKT AKTIVITET: Teamet i Sunday Power må kanskje jobbe på søndagene når etterspørselen forventes å stige.

– Vi vil hjelpe bedriftene med å få strømstøtte

Solcelleselskapet Sunday Power mener deres finansieringsmodell for solcelleanlegg passer som hånd i hanske for bedrifter som vil ha strømstøtte.

Publisert Sist oppdatert

– Det er positivt at regjeringens krisepakke har fokus på ENØK-tiltak. Men det store spørsmålet er hvordan leietakere i næringsbygg, som er i en presset likviditetssituasjon, skal finne rom til å investere i løsninger med lang nedbetalingstid. Dette problemet forsterkes av at det normalt er gårdeier som står for investeringene i bygget, og at leietaker har vesentlig kortere leiekontrakter enn levetiden på solcellepaneler, sier Jonas Ibsen Brynildsrud i solcelle-startupen Sunday Power.

Selskapet tilbyr et konsept som innebærer at de tar hele investeringen i solcelleanlegg, og garanterer at bygget får lavere energikostnad.

– På den måten hjelper vi bedriftene som sliter økonomisk med å få lavere strømregning. Nå vil vi i tillegg kunne hjelpe dem å få mer i strømstøtte, forklarer han.

Strømstøtten innebærer at bedrifter som gjennomfører ENØK-tiltak får dekket 45 prosent av strømregningen over 70 øre per kilowattime.

– Og i tillegg til at vi hjelper bedriftene, møter vi også regjeringens ønske om å bygge ut mer fornybar energi. Det er dessuten positivt for gårdeier, som kan prioritere tid og kapital på kjernevirksomheten, samtidig som likviditeten til leietaker forsterkes og eiendommen får en grønnere profil. Dette er derfor en løsning som gagner alle parter, fortsetter Brynildsrud.

Sunday Power venter nå økt etterspørsel gjennom høsten.

– Vi regner jo med at dette vil utløse enda flere henvendelser, og forbereder oss på en travel høst. Vi er selvfølgelig nødt til å prioritere prosjekter, men vi har en skalerbar modell og vil gjøre alt vi kan for å sørge for at vi kan hjelpe alle eiendommene som kvalifiserer for vårt konsept. Dette gjelder store, flate tak over 1000 m2 som befinner seg på områder med tilstrekkelig solinnstråling, avslutter han.

Powered by Labrador CMS