Transaksjon:

SOLGT: KJøpesenteret Magasinet i Drammen og Lyche-gården er solgt.

Vedal og Clarksons-fond kjøpte Magasinet i Drammen

De to partnerne vil bidra til å fornye sentrumsområdet i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet gjøres ved at Vedal Investor og fondet Oslo Opportunity II, som forvaltes av Clarksons Platou Real Estate Investment Management, kjøper alle aksjene i Citycon Magasinet Drammen Eiendom fra Citycon og Nedre Storgate 2 fra Harald Lyche Holding. Eiendommene er Nedre Storgate 2, 4 og 6, og Nedre Strandgate 3 og 5, som har et areal på ca. 22.000 kvadratmeter, inklusive et parkeringshus på ca. 6.500 kvadratmeter.

Clarksons Platou Project Finance har vært rådgiver for kjøperne. Malling & Co har vært megler.

Clarksons-fondet og Vedal Investor har ambisjoner om å forsterke kvartalet som et urbant samlingspunkt for publikum, besøkende og beboere. Ved å også kjøpe Nedre Storgate 2 (Lyche-gården), har man ifølge kjøperne en gylden mulighet til å se arealene på begge sider av «glassgården» i sammenheng og gjøre et helhetlig bymessig grep.

– Vedal har et langsiktig perspektiv, og ser et spennende potensiale i en eiendomsmasse som er moden for respektfull fornyelse og utvikling. Magasinet er med sin kompleksitet, sammensetning og tekniske utfordringer et typisk Vedal-prosjekt. Vi vil fokusere på forutsigbarhet for eksisterende brukere og publikum, og ser frem til en utviklingsprosess som vil være med på å gjøre denne delen av Drammen sentrum enda mer attraktiv, sier Egil André Mortensen i Vedal.

– I en by med stor vekst blir dette et spennende og viktig prosjekt som vil bidra til å understøtte Drammen kommunes mål om å utvikle byen «innenfra og ut». Den sentrale beliggenheten i hjertet av Drammen er unik, og vi vil utvikle eiendommen i tråd med de strategiske målene for området. Vi vil blant annet bidra til nye møteplasser og inkluderende byrom, sier Joachim Bentserud Wingerei, CEO i Clarksons Platou Real Estate Investment Management.

Powered by Labrador CMS