VERTSKAP: CBREs Märta Stopner var glad for å kunne invitere KINE-nettverket til en markedsgjennomgang hos CBRE.

Tror vi kommer tilbake til et «normalmarked» innen transaksjoner

CBRE presenterte sine utsikter for eiendomsmarkedet under KINE-nettverkets årets første fysiske nettverkstreff.

Publisert Sist oppdatert

 Det var sist uke at 70 medlemmer i Kvinner i norsk eiendom (KINE) var samlet hos eiendomsrådgiveren CBRE for å få en oppdatering av utsiktene for næringseiendom i 2024.

– Vi er veldig glade for å få muligheten til å invitere til treff i KINE-nettverket hos oss og dele våre innsikter om transaksjonsmarkedet og hva man kan forvente i 2024, sier Märta Stopner i CBRE, som selv er medlem i KINE.

CBRE spår nå et bedre transaksjonsmarked i 2024 etter at 2023 hadde det laveste transaksjonsvolumet i Norge på over ti år. Blant det som skal gi et «normalmarked», med volumer tilsvarende årene 2017-2020 på rundt 80 milliarder kroner, er flere forhold:

· Flere aktører må ta grep i forbindelse med refinansiering, reduserte eiendomsverdier og lavere låneutmåling

· Eiendomsverdiene vil bunne ut i 2024

· Flere investorer vil komme ned fra gjerdet og bli mer aktive i markedet

CBRE mener de positive utsiktene underbygges av svarene fra europeiske investorer som har deltatt i CBREs årlige investorundersøkelse. 80 prosent av respondentene forventer at markedet er tilbake til «en normal» innen utgangen av 2025 og rundt 80 prosent forventer å kjøpe og selge det samme eller mer enn i 2023. Totalt var det nesten 900 respondenter, hvorav over 100 har Norge som hovedfokus.

KINE-medlemmene fikk også en presentasjon av Promenadens CEO Annette Lund og Leasing & Tenant Relation Director Mie Cecilie Bjerke.

– Tusen takk til alle deltakere. Det er inspirerende å se så mange dyktige og driftige kvinner samlet på ett og samme sted. I tillegg vil vi rette en spesiell takk til Annette Lund og Mie Cecilie Bjerke i Promenaden Management for at de ville komme og dele deres innsikt og erfaringer fra det norske markedet for luksusvarehandel og ikke minst Promenaden Fashion District Oslo, sier Märta Stopner.

 

Powered by Labrador CMS